Νέο Υπουργικό Συμβούλιο: Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο

Στις 12 πρόκειται να ορκιστεί το υπουργικό συμβούλιο

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 και ώρα 12:00  θα γίνει η ορκωμοσία των μελών της νέας Κυβέρνησης.

Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση-παραλαβή των υπουργείων.


Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί.

Θα πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε αυτό το χώρο, καθώς από εδώ και στο εξής το σχήμα με τους υπουργούς θα συνεδριάζει πιθανότατα στο Μαξίμου ενώ το μεγάλο σχήμα με τους υφυπουργούς στο σημερινό υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η 17η Ιουλίου, οπότε θα συνεδριάσει η Βουλή προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο τον Κώστα Τασούλα και τους αντιπροέδρους της. Δύο ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουλίου ξεκινά η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την Κυριακή 21 Ιουλίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54