Ράμι Χαμντάλα

Παλαιστίνη: Πρωθυπουργός «εθνικής ενότητας» ο Χαμντάλα

Στη νέα κυβέρνηση των Παλαιστινίων, η οποία θα απαρτίζεται από ανεξάρτητες προσωπικότητες, θα οριστεί επικεφαλής ο τωρινός πρωθυπουργός του Κράτους της Παλαιστίνης Ράμι Χαμντάλα.
 
Αυτό μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο ενημερωμένη πηγή. «Η κυβέρνηση είναι σχεδόν έτοιμη και ο Ράμι Χαμντάλα θα είναι ο πρωθυπουργός», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή, η οποία έχει γνώση των συζητήσεων μεταξύ του κινήματος της Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και της ισλαμιστικής Χαμάς. «Ο πρόεδρος Αμπάς ενημέρωσε χθες (Τετάρτη) τον Χαμντάλα ότι θα οριστεί επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο σύμβουλος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγε, είχε «προτείνει κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ο Αμπού Μάζεν (ο Μαχμούντ Αμπάς) να μην τεθεί επικεφαλής στην επόμενη κυβέρνηση και να ορίσει κάποιον άλλον».

«Το κίνημα επιβεβαίωσε ότι δεν προέβαλε καμία ένσταση», υπογράμμισε ο Μπάσεμ Νάιμ, ο οποίος προσέθεσε ότι ο υπεύθυνος της Φάταχ, ο οποίος την εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις με την Χαμάς, Άζαμ Αλ Άχμαντ, αναμένεται στην Γάζα από την Κυριακή για να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στη Γάζα, ο Άζαμ Αλ Άχμαντ είχε επιβεβαιώσει την 13η Μαΐου ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα συσταθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, έως την 28η Μαΐου.

Πηγές: naftemporiki, Γαλλικό πρακτορείο
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54