Φωτογραφία REUTERS

Βαγδάτη: Τριπλή επίθεση σε σιίτες προσκυνητές -32 νεκροί

Τριανταδύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τρεις επιθέσεις σε σιίτες μουσουλμάνους προσκυνητές οι οποίοι περπατούσαν στην Βαγδάτη, το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν από σημαντικούς θρησκευτικούς εορτασμούς, σύμφωνα με την ιρακινή αστυνομία και ιατρικές πηγές.
Οι ένοπλοι αψήφισαν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε βασικούς οδικούς άξονες της Βαγδάτης κατά τη διάρκεια της σιιτικής θρησκευτικής γιορτής.
Οι σιίτες κατευθύνονταν στο τέμενος του Ιμάμη Καντίμ στην Καντιμίγια της δυτικής Βαγδάτης για να τιμήσουν την επέτειο του θανάτου του σιίτη αγίου το 799 μ.Χ..

Η πλέον αιματηρή επίθεση έλαβε χώρα στην πλατεία Ταγιαράν στην ανατολική Βαγδάτη, όπου μικρό λεωφορείο πλησίασε πλήθος προσκηνυτών και εξερράγη, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους.

Στη δυτική συνοικία Μανσούρ, σταθμευμένο αυτοκίνητο εξερράγη, κοστίζοντας τη ζωή σε έξι ανθρώπους, στην ανατολική συνοικία Σάαμπ, ενώ τρίτο παγιδευμένο όχημα εξερράγη κοντά σε προσκυνητές, σκοτώνοντας 12.

Τα νέα αιματηρά περιστατικά έρχονται τρεις μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου, στις οποίες ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι Αλ Μαλίκι φέρεται να απέκτησε προβάδισμα για μια τρίτη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο.
Πηγή: naftemporiki
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54