Φωτογραφία REUTERS/LUC GNAGO

Έκρηξη σε χώρο όπου παρακολουθούσαν το Μουντιάλ στη Νιγηρία

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε μια περιοχή της πόλης Νταματάρου, πρωτεύουσα του πολιτείας Γιόμπε, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου πολλοί άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται πηγές της υπηρεσίας ασφαλείας. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει καταστραφεί από τις πολλαπλές επιθέσεις της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
 
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ωστόσο το BBC επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες κάνει λόγο για τη διακομιδή πολλών τραυματιών με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερη ισχυρή έκρηξη.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, εκφράζοντας φόβους για πιθανές βομβιστικές επιθέσεις.
 
Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους από το 2009 όταν και ξεκίνησε η εξέγερσή της με στόχο τη δημιουργία ενός σκληρού ισλαμικού κράτους στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας.

Πηγές: BBC, Reuters
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/06/2014 - 01:44