Μια 26χρονη αμερικανίδα όμηρος του Ισλαμικού Κράτους

Την αιχμαλωσία μίας 26χρονης Αμερικανίδας, που εργαζόταν σε οργανώσεις αρωγής στη Συρία, από μισθοφόρους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιβεβαίωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, αποφεύγοντας να αποκαλύψουν άλλα στοιχεία της ταυτότητάς της για να μην διακυβευτεί περαιτέρω η ασφάλειά της.

Η νεαρή είναι το τρίτο γνωστό άτομο από τις ΗΠΑ που βρίσκεται στα χέρια απαγωγέων από το «Ισλαμικό Κράτος» μετά τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλει που αποκεφαλίστηκε την περασμένη εβδομάδα από ενόπλους του «Ισλαμικού Κράτους» και τον συνάδελφό του Στίβεν Σότλοφ, που αγνοείται εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Παράλληλα, σήμερα, αποκαλύφθηκε ότι σκοτώθηκε στη Συρία ένας Αμερικανός που πολεμούσε στο πλευρό εξτρεμιστών μισθοφόρων, κατά πάσα πιθανότητα του Ι.Κ., στη διάρκεια συγκρούσεων υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η είδηση αποκαλύφθηκε όταν στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ ενημέρωσαν την Τρίτη μέλη της οικογένειας του φερόμενου ως θύματος, Ντάγκλας Μακάρθουρ Μακέιν, πως ο νεαρός από το Σαν Ντιέγκο που είχε προσηλυτιστεί στον ισλαμισμό, σκοτώθηκε στη Συρία στη διάρκεια συγκρούσεων. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54