Στην ολομέλεια του Στρασβούργου σήμερα Δευτέρα 11/6 οι προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ (28-29 Ιουνίου)

Τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ (28-29 Ιουνίου), με θέματα τη μετανάστευση, την ασφάλεια, την άμυνα, τον προϋπολογισμό της ΕΕ, το Brexit και τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, θα συζητήσουν οι ευρωβουλευτές στην ολομέλεια του Στρασβούργου που αρχίζει τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Σ’ αυτή την ολομέλεια, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, θα είναι ο έβδομος ευρωπαίος ηγέτης που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Παρουσία της Υπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις επιπτώσεις και την αντίδραση της ΕΕ στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρίσει η χώρα του από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.

Νομοσχέδιο για τη μείωση και τη νέα κατανομή των εδρών του ΕΚ ενόψει της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη. Οι έδρες του ΕΚ θα μειωθούν από 751 σε 705 όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την ΕΕ.

Το ΕΚ αναμένεται επίσης να υποστηρίξει νέους πανευρωπαϊκούς κανόνες που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θα ενισχύουν την ανάπτυξη της αγοράς.



 



ΑΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11/06/2018 - 11:20