Το Τρένο των Μάγια στα σκαριά

Το Τρένο των Μάγια στα σκαριά

Αναδημοσίευση από το Ατέχνως

Με την ευκαιρία της «Ημέρας Διεθνούς Διαβούλευσης & Συμμετοχής των Πολιτών στο έργο “Tren Maya”» στο Μεξικό, ξεκίνησε ήδη η συζήτηση για το έργο που αποσκοπεί στη σύνδεση των κυριότερων τουριστικών προορισμών στις περιοχές Chiapas, Campeche, Tabasco, Yucatán και Quintana Roo.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος του Μεξικού Andrés Manuel López Obrador κάλεσε τους κατοίκους των περιφερειών που συμμετέχουν στη διαβούλευση να πάρουν μέρος.

Αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία, που εγκαινιάστηκε πριν ένα χρόνο (16 Δεκεμβρίου 2018), φιλοδοξεί να αποτελέσει αναπόσπαστο έργο εδαφικής αναδιοργάνωσης, υποδομών και βιώσιμου τουρισμού, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει περιλαμβάνει 17 σταθμούς στις προαναφερθείσες πολιτείες, με το 95% να περνάει από ήδη υφιστάμενα σημεία διέλευσης, έτσι ώστε να καλύψει σιδηροδρομικά τις αντίστοιχες οδικές αρτηρίες, προσφέροντας όλους τους τύπους υπηρεσιών (μαζικές, τουριστικές και εμπορικές μεταφορές).

Το τρένο των Μάγια θα καλύψει περίπου 1.460 χιλιόμετρα και έχει ως στόχο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας που θα τονώσουν την οικονομία της περιοχής, καθώς και την καλύτερη διατήρηση του τοπικού πολιτισμού και των παραδόσεων.

[Πηγή] www.telesurtv.net

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54