«Πορτοκαλί γιλέκα» διαδήλωσαν σε Ρώμη και Μιλάνο

Εκατοντάδες πολίτες εμπόδισαν την κυκλοφορία και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς χθες στο κέντρο της Ρώμης κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβέρνηση την οποία επικρίνουν για τη διαχείριση αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πρόκειται για τα «πορτοκαλί γιλέκα», που υποστηρίζουν ότι ο «ιός δεν υπάρχει» και διαδήλωσαν χθες και στο Μιλάνο, με επικεφαλής τον Αντόνιο Παπαλάρντο, νυν πολιτικό και πρώην επικεφαλής των καραμπινιέρων.

Σήμερα έντονη ήταν η παρουσία ακροδεξιών στην κινητοποίηση, αλλά διαδηλωτές αρνήθηκαν να ταυτιστούν με μια πολιτική πλευρά.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, κουνώντας εθνικές σημαίες και φορώντας μάσκες με τα χρώματά της, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία κοντά στο κοινοβούλιο στην ιταλική πρωτεύουσα, αλλά μπλοκαρίστηκαν από την αστυνομία.

Ακολούθησε ένταση με ομάδα συγκεντρωμένων να καταφεύγει στη λύση της καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από το κυβερνητικό κτίριο. «Μας εμποδίζουν, αλλά δεν θα φύγουμε», φώναξαν διαδηλωτές που έμειναν στη μέση του δρόμου.

«Μας σκοτώνουν. Σκοτώνουν ανθρώπους που δούλεψαν όλη τους τη ζωή και τώρα δεν τους έχουν μείνει χρήματα », δήλωσε μια 33χρονη γυναίκα από την Τεργέστη που αρνήθηκε να πει το όνομά της.  

Στη γειτονική χώρα οι νεκροί έφτασαν τους 33.340, αφού το προηγούμενο 24ωρο ακόμα 111 άνθρωποι κατέληξαν, ενώ συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στα 232.664.





ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54