Μπίλντερμπεργκ: Ο ιός που καταδικάζει τις μελλοντικές γενιές

του Επαμεινώνδα Πανά

σ. Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Ο Άρθουρ Κλάρκ στο βιβλίο του επιστημονικής φαντασίας «Οι επικυρίαρχοι στο τέλος της παιδικής ηλικίας» είχε σοφά προβλέψει ότι: «50 χρόνια είναι αρκετά για να αλλάξει ένας κόσμος και οι κάτοικοί του τόσο που να είναι αγνώριστοι. Τα μόνα που χρειάζονται είναι μια καλή γνώση της κοινωνικής μηχανικής (προπαγάνδα), μια καθαρή εικόνα του σκοπού που επιδιώκεται, και δύναμη. Όλα αυτά τα είχαν οι Επικυρίαρχοι. Αν και ο σκοπός τους ήταν κρυφός, η γνώση τους ήταν ολοφάνερη, το ίδιο και η δύναμή τους».

 

Πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί για το λόγο ύπαρξης κάποιων μυστικών κοινωνιών (secret societies) ή μυστικών εταιρειών. Ασφαλώς και έχετε ακούσει για την περιβόητη «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ», για τους «Ιλλουμινάτι» (=πεφωτισμένοι) και πολύ περισσότερο θα έχετε ακούσει για τους Ελευθεροτέκτονες ή τους Μασόνους.

 

Άραγε, γιατί υπάρχουν αυτές οι μυστικές κοινωνίες;

Ποιος είναι ο σκοπός τους;

Τι ακριβώς προσφέρουν στην κοινωνία;

 

Φυσικά, αυτές οι μυστικές οργανώσεις που αναφέραμε πιο πάνω είναι παραδείγματα μυστικών κοινωνιών. Με πιο απλά λόγια γίνεται κατανοητό ότι οι μυστικές κοινωνίες αποτελούν οργανισμούς των οποίων οι δραστηριότητες παραμένουν μυστικές από εκείνους που δεν είναι μέλη αυτών των οργανώσεων. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι είναι γνωστή η ύπαρξη αυτών των μυστικών κοινωνιών, αλλά δεν είναι γνωστοί ακριβώς οι σκοποί τους και οι δράσεις τους.

 

Ορισμένες από αυτές τις μυστικές κοινωνίες δεν περιορίζονται μόνο εκεί όπου ιδρύονται αρχικά, αλλά επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος αυτών των σκοτεινών εταιρειών είναι η παγκόσμια κυβέρνηση με μια θρησκεία και ένα νόμισμα. Για να επιτύχουν τον στόχο αυτό οι στρατηγικές τους είναι:

 

  • Η διάλυση των εθνών-κρατών μέσω της πολυπολιτισμικότητας και της μη νόμιμης μετανάστευσης

  • Ο Ισοκράτης στον Περί Ειρήνης λόγο του, προφητικά είχε επισημάνει: «Ωστόσο, δεν πρέπει να μακαρίζουμε την πόλη που μαζεύει απερίσκεπτα πολλούς ανθρώπους και τους πολιτογραφεί αδιάκριτα, αλλά εκείνη που συνεχίζει να σώζει τη γενιά των ανθρώπων που την κατοικούσαν από τα χρόνια της ίδρυσής της»

  • Ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πόρων

  • Μέσω της μηχανής του Δημοσίου Χρέους, υποδούλωση των εθνών φτωχοποιώντας τους λαούς

  • Ο έλεγχος των ανθρώπων

  • Η κατάργηση της Δημοκρατίας αφού αυτή δεν είναι συμβατή με μια παγκόσμια κυβέρνηση (Παγκόσμια Δικτατορία)

  • Οι θρησκείες συγχωνεύονται σε μια Πανθρησκεία!!!

Λόγω αυτών των στόχων όλοι κατανοούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα ιδιόμορφο καταστροφικό πόλεμο, που ασφαλώς δεν διεξάγεται με βομβαρδισμούς. Είναι ο πόλεμος των μυστικών αυτών εταιρειών.

Για παράδειγμα, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ καταλήγει αφανώς να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα θρησκείας, οικονομίας, εθνικής ταυτότητας, προστασίας των Τραπεζών, ενίσχυσης της πολυπολιτισμικότητας, της παράνομης ή μη νόμιμης μετανάστευσης, και άλλων.

Αξίζει να διαβάσουμε μια όχι και τόσο γνωστή συνέντευξη της αείμνηστης Μάργκαρετ Θάτσερ προς τον J. P. Tucker, τον Ιούνιο του 1995.

 

 

«Είναι τιμή να σε αποκηρύσσει η Μπίλντερμπεργκ», δήλωσε στον J. P. Tucker η Θάτσερ. «Πρόκειται για μια βρώμικη φάρα».

Η Θάτσερ εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία της ότι «η Μπίλντερμπεργκ θα αποτύχει να πετύχει τον στόχο της για την εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης μέχρι το 2002. Είπαν ότι η έννοια της εθνικής ταυτότητας θα πρέπει να κατασταλεί…».

Στη συνέχεια, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ χρησιμοποίησε την επιρροή της για να «αδειάσει» την Θάτσερ που αντιδρούσε στην παράδοση της Βρετανικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Θάτσερ στη συζήτηση με τον J. P. Tucker επισημαίνει ότι οι διεφθαρμένοι διεθνείς εξουσιαστές της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ενορχήστρωσαν την πτώση της.

Πολιτικοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, των μεγάλων Επιχειρήσεων και των ΜΜΕ συγκεντρώθηκαν κάτω από την ομπρέλα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ για να συζητήσουν τα θέματα της κρυφής Ημερήσιας Διάταξης.

Η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ διεξήχθη φέτος μεταξύ 2 – 7 Ιουνίου, μετά από απουσία 2 ετών λόγω πανδημίας για πρώτη φορά στην Ουάσιγκτον, και όπως πάντα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο τ. Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ D. Rumsfeld, (2002), είχε διατυπώσει έναν επιτυχημένο αφορισμό, σύμφωνα με τον οποίον υπάρχουν «γνωστά - γνωστά», δηλαδή γεγονότα που «γνωρίζουμε ότι ξέρουμε», αλλά και γεγονότα «γνωστά άγνωστα» δηλαδή γεγονότα που γνωρίζουμε ότι δεν ξέρουμε.

Υπάρχουν και γεγονότα που δεν γνωρίζουμε και που δεν ξέρουμε τα «άγνωστα – άγνωστα»

Το παράδοξο είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: Οι πολιτικοί, η οικονομική ελίτ, οι διάφορες οργανώσεις αγνόησαν και υποβάθμισαν το γεγονός της πιθανής εμφάνισης μολυσματικών ασθενειών.

Μπορεί να φαίνεται ότι κινδυνολογούμε, όμως μπορούμε να θέσουμε το απλό αλλά ουσιαστικό ερώτημα: «Τί άραγε συζητούν για το μέλλον της ανθρωπότητας όταν μαζεύονται τα αθώα παιδιά της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ;»

Αξίζει, όμως, να εξετάσετε τα ενδιαφέροντά τους, τον ρόλο τους, τις αποφάσεις τους, πόσο κατέστρεψαν ή βοήθησαν τον τόπο πίσω από τα παρασκήνια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ο μεγάλος Καρλ Γιούνγκ έλεγε ότι «Η διατήρηση των μυστικών δρα ως ένα ψυχικό δηλητήριο, το οποίο αποξενώνει τον κάτοχό τους από την κοινότητα».

Έτσι, το ερώτημα είναι: μπορούν να μας αναφέρουν τα μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πόσες φορές στις κρυφές τους συναντήσεις είχαν ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία των ανθρώπων;

Η θεματολογία της κλειστής Λέσχης δείχνει με σαφήνεια τον προσανατολισμό της. Η λογική των αγορών, η λογική της κυριαρχίας, αφήνει πίσω της τις πνευματικές και ηθικές αξίες. Για αυτό όχι μόνο απουσιάζει το επιχείρημα αλλά κυρίως απουσιάζει η ηθική των επιχειρημάτων. Στις κλειστές αυτές λέσχες, όπως φαίνεται και από την θεματολογία των τελευταίων έξι ετών, δεν έγινε ούτε μία συζήτηση για τα θέματα υγείας και του πόνου των πολιτών λόγω των πανδημιών.

Η καμπύλη των ενδιαφερόντων της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ απεικονίζει το χρήμα, το κέρδος, τον αμοραλισμό και τον εθνομηδενισμό. Δυστυχώς η καμπύλη αυτή χαράσσεται με υπερβολικό ζήλο εδώ και χρόνια χωρίς να αγγίζει την υγεία των πολιτών.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, όσο και το παγκόσμιο φόρουμ διατυπώνουν κυρίως οικονομικές – τεχνολογικές και πολιτικές ανησυχίες. Όμως, η πρωτεύουσα ανησυχία, που είναι η υγεία των πολιτών, δεν έχει έρθει ποτέ στο προσκήνιο προς συζήτηση,.

Φέτος, για πρώτη φορά στην ημερήσια διάταξη των προς συζήτηση θεμάτων συμπεριελήφθη και θέμα που σχετίζεται με την υγεία.

Τα θέματα προς συζήτηση ήταν:

1. Γεωπολιτικές ανακατατάξεις (αναδιοργάνωση)
2. Προκλήσεις του ΝΑΤΟ
3. Κίνα
4. Επανευθυγράμμιση στον Ινδο-Ειρηνικό
5. Τεχνολογικός ανταγωνισμός Κίνας-ΗΠΑ
6. Ρωσία
7. Συνέχεια της κυβέρνησης και της οικονομίας
8. Διαταραχή του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος
9. Παραπληροφόρηση
10. Ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα
11. Υγεία μετά την πανδημία
12. Κατακερματισμός των δημοκρατικών κοινωνιών
13. Εμπόριο και αποπαγκοσμιοποίηση
14. Ουκρανία

 

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός φέτος ήταν μουντό και απαισιόδοξο. Όμως, η θεματολογία και οι συζητήσεις που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της 68ης Συνάντησης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν την Μεγάλη Επανεκκίνηση. Γιατί δεν το έκαναν στο Νταβός; Διότι υπάρχουν πολλά μυστικά, τα οποία όμως δεν πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες. Εδώ και χρόνια υπάρχει στους κόλπους της Λέσχης μια ανησυχία για την αύξηση του Λαϊκισμού και του Πατριωτισμού.

Οι πανδημίες, οι πόλεμοι, η αποπαγκοσμιοποίηση, η παραπληροφόρηση, η λειτουργία των δημοκρατικών κοινωνιών και η κλιματική αλλαγή αποτελούν τα σύγχρονα όπλα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ για τον έλεγχο των πάντων.

Χωρίς περιστροφές, από την Ατζέντα των προς συζήτηση θεμάτων φαίνεται ότι κατά την Δύση (αφού οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ανήκουν στη Δύση) το πιθανότερο είναι ότι η κανονικότητα τα επόμενα χρόνια θα είναι κατακερματισμένη ή θρυμματισμένη. Όπως δεδομένη είναι και η πιθανότητα να γιγαντωθεί ο «Μεγάλος Αδελφός».

 

 

Η θεματολογία της ημερήσιας διάταξης από μόνη της, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για στοχαστική μελέτη. Αναμφίβολα, σχεδόν όλα τα θέματα αυτής της ατζέντας, αγγίζουν και τη χώρα μας, προσθέτοντας και τις επικίνδυνες τουρκικές προκλήσεις. Εμφαντική θα είναι η παρουσία των συμμάχων με τη σιωπή τους. Διαχρονικά σιωπούν και δεν τολμούν να περιορίσουν τις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας. Πρόκειται για μια επισήμανση και όχι πρόβλεψη, η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί λανθασμένη.

Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν. Οι δρομείς Δ. Παπαλεξόπουλος, Μ. Βερέμης, Κ. Πιερρακάκης, και Μ. Σχοινάς, οι οποίοι συμμετέχουν από τη χώρα μας, δεν θα πρέπει να ενημερώσουν την Πολιτεία και τον Ελληνικό Λαό για όλα αυτά τα θέματα;

Είναι άραγε τόσο δύσκολο γι’αυτούς τους τέσσερεις δρομείς να ενεργήσουν ως μια νέα Φιλική Εταιρεία, και να συμβουλεύσουν τι πρέπει να γίνει στην πατρίδα μας, και να μην νοιάζονται πως θα τους κρίνουν οι μυστικές εταιρείες; Άλλως θα επαληθευτεί ο Ευριπίδης:

«… Είναι άμυαλος αυτός που είναι ανήμπορος από φόβο, κι όταν του χαμογελάσει λίγο η τύχη παίρνει πολύ αέρα».

Μεταξύ των 120 προσκεκλημένων είναι η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Marin Sanna, η γερουσιαστής K. Sinemma (ΗΠΑ) και η νεοσυντηρητική Anne Applebaum (ΗΠΑ), υποστηρίκτρια για να αρχίσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Επίσης μυστήριο αποτελεί και η πρόσκληση της υπουργού ενέργειας του Βελγίου Tinne Van der Straeten του Κόμματος των Πρασίνων!!! (η πρόσκληση ενός στελέχους των Πρασίνων δεν είναι εντελώς τυχαία ή αθώα, είναι χρήσιμη για την κλιματική αλλαγή).

Πολλοί θα θεωρήσουν ότι ο γερόλυκος Κίσινγκερ είναι το πιο σημαντικό άτομο μεταξύ των 120 προσκεκλημένων.

Σημειώνουμε ότι στους φετινούς καλεσμένους της Λέσχης συμπεριλαμβάνονται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Burla, ο πρώην επικεφαλής της CIA D. Petraeus, o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg, o διευθύνων σύμβουλος της BP, B. Looney, κλπ.

 

 

 

Οι πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη γνωρίζουν ότι τα κράτη ήταν απροετοίμαστα για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας.

Το κόστος αυτής της αποτυχίας αφορά ουσιαστικά και τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Η κρίση του Covid-19 αποκάλυψε ότι οι σοφοί της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, οι οποίοι έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο, ερήμην των πολιτών, με διάφορες μυστικές μεθοδεύσεις, δεν προέβλεψαν την κρίση, ούτε είχαν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον άνθρωπο και την υγεία.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν, όπως η παραπληροφόρηση, ο πόλεμος της Ουκρανίας, η κλιματική αλλαγή, τα γεωπολιτικά θέματα αλλά και η πανδημία, είναι μεν γνωστά, αλλά άγνωστα ως προς την επίλυση και τις επιπτώσεις τους.

Όλοι, μετά το πέρας της συνάντησης, μοιράζονται την ίδια κοσμοθεωρία, είναι σε θέση να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων που συμμετέχουν χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση στους πολίτες που υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Η Δύση βιώνει την κατάσταση κόπωσής της. Η εξουθενωμένη Δύση είναι επιρρεπής:

  • Στις ελλείψεις ενέργειας

  • Στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης

  • Στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης

  • Στη συσσώρευση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία

  • Στην αντιμετώπιση της επερχόμενης επισιτιστικής κρίσης

  • Στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ενδεχόμενων μελλοντικών πανδημιών

Οι πάντες ομιλούν για κλυδωνισμούς και πιθανή εμφάνιση μακράς διάρκειας και παρουσίας ισχυρού τσουνάμι.

Σύμφωνα με την Σιμόν Βέιλ (1909-1943):

«Ζούμε σ’ένα κόσμο όπου τίποτα δεν είναι στο μέτρο του ανθρώπου. Υπάρχει μια τερατώδης δυσαναλογία μεταξύ του σώματος, του πνεύματος και των πραγμάτων που συγκροτούν σήμερα τα στοιχεία της ανθρώπινης ζωής.

Τα πάντα βρίσκονται σε ανισορροπία και καμία κοινωνική κατηγορία, ομάδα ή τάξη ανθρώπων δεν ξεφεύγει εντελώς από αυτήν»

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της ertopen.com .