Ινδός ιδρυτής εταιρείας: «Οι νέοι υπάλληλοι αρχικά να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα» – Σφοδρές αντιδράσεις

Επικρίσεις δέχεται ένας Ινδός CEO εταιρείας εμπορίας προϊόντων ξυρίσματος, επειδή πρότεινε ότι οι νέοι εργαζόμενοι σε οποιαδήποτε θέση εργασίας, πρέπει να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα για τα πρώτα τέσσερα με πέντε χρόνια της πορείας τους σε μια μεγάλη εταιρεία.

 

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Bombay Shaving Company, Shantanu Deshpande, ζήτησε από τους νέους εργαζόμενους να «λατρεύουν» σα θρησκεία την εργασία τους και να αποφεύγουν τη «γρίνια».

Ακολούθησαν ωστόσο σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κατηγορίες προς τον ίδιο ότι προωθεί μια «τοξική εργασιακή κουλτούρα».

Προ διετίας, ο συνιδρυτής της Infosys, Narayana Murthy, είχε επίσης αντιμετωπίσει σφοδρά πυρά επειδή είχε προτείνει να εργάζονται οι Ινδοί για τουλάχιστον 64 ώρες την εβδομάδα, για 2-3 χρόνια, ώστε να αντισταθμιστεί η οικονομική επιβράδυνση που προκάλεσαν τα lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ανάρτησή του στο LinkedIn και η κριτική

Στην ανάρτησή του στο LinkedIn την Τρίτη, ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «νωρίς» για τους νέους για να σκέφτονται τη διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στην αρχή της πορείας τους.

Πάντως, μετά την ευρεία κριτική που δέχτηκε το σχόλιό του, ο κ. Deshpande σχολίασε εκ νέου στην ανάρτησή του.

«Ωχ, τόσο μίσος για τις 18ωρες εργάσιμες ημέρες. Είναι ένα υποκατάστατο του «να τα δίνεις όλα και κάτι παραπάνω», ανήρτησε εκ νέου, υπονοώντας ότι μιλούσε μεταφορικά.

Επίσης είπε ότι όσοι αναρωτιούνται για την εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία του, είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν με τους υπαλλήλους του, για να τους «διαφωτίσουν» σχετικά.