Δεκάδες νεκροί από νέο ισχυρό σεισμό στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 700 τραυματίστηκαν μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου σήμερα στο νησί Ιάβα της Ινδονησίας, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους που εκφράζουν φόβους για αύξηση των θυμάτων καθώς πολίτες ενδέχεται να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια. 

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι βγήκαν το πρωί στους δρόμους, ενώ πολλά κτίρια, μεταξύ των οποίων ένα νοσοκομείο κι άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις, έχουν υποστεί ζημιές από τη δόνηση των  5,6 βαθμών.

Σκεπές κατέρρευσαν, αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν ενώ οι αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν το μέγεθος της καταστροφής. Κατολισθήσεις έγιναν γύρω από την περιοχή Cianjur.

«Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Ντβικορίτα Καρναβάτι.

«Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός. Οι συνάδελφοί μου και εγώ αποφασίσαμε να βγούμε από το γραφείο μας στον ένατο όροφο χρησιμοποιώντας τις σκάλες έκτακτης ανάγκης», είπε μία υπάλληλος στη Τζακάρτα.

Οι σεισμοί συμβαίνουν συχνά σε όλη τη χώρα αλλά είναι ασυνήθιστο να γίνονται αισθητοί στην Τζακάρτα.

Τον Φεβρουάριο, ένας σεισμός 6,2 βαθμών σκότωσε τουλάχιστον 25 ανθρώπους στη Σουμάτρα, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 προκάλεσε εκατόμβη νεκρών στην επαρχία Δυτικού Σουλαουέζι.