Συνεχίζεται η απεργία κόντρα στις διαθεσιμότητες σε Καποδιστριακό-Πολυτεχνείο

Σε δύο νέες 24ωρες απεργίες κατά της διαθεσιμότητας, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ, μετά και τη νέα απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομη την απεργία που συνεχίζεται και σήμερα με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ. Με 4ωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.), από Τετάρτη έως Παρασκευή, συνεχίζουν στο ΑΠΘ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ το υπουργείο Παιδείας επιμένει σε «μια καταστροφική πολιτική για τις ζωές των εργαζομένων και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά ιδρύματα” και ταυτόχρονα “ποινικοποιεί το φρόνημα εργαζομένων».

 Οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ προτείνουν τη σύσταση μικτής επιτροπής πανεπιστημιακών και διοικητικών, η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις επί της πρότασης των πέντε σημείων καθώς και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση την Πέμπτη, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.), από Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή

«Με υποσχέσεις του υπουργού σε βάθος χρόνου, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ Γιάννης Κουρμούλης σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος εξήγησε πως ουσιαστικά με τις προτάσεις του ο υπουργός Παιδείας τους ζητάει να σταματήσουν τώρα τις κινητοποιήσεις και παραπέμπει για την άνοιξη την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.

Πρόσθεσε πως και στο παρελθόν είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την απορρόφηση σε διάφορες υπηρεσίες διοικητικών υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε κινητικότητα, όμως δεν τηρήθηκε καμιά, γι αυτό υπάρχει "καχυποψία" απέναντι στον υπουργό.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το αν απεργούν ή όχι οι διοικητικοί υπάλληλοι, τα προβλήματα είναι τέτοια που δεν θα υπάρχει θέρμανση και δεν θα λειτουργούν οι Γραμματείες και η Βιβλιοθήκη.

Ρύθμιση για να μη χαθούν τα εξάμηνα

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές, όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.
 
Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο Τετάρτη, και από πηγές του υπουργείου χαρακτηρίζεται «πολύ σημαντική κίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου, η οποία αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».
 
Πηγές ΑΜΠΕ, enet.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26/11/2013 - 19:49