Στο Πειθαρχικό παραπέμπει ο Κ. Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του ΕΚΠΑ

Στα άκρα οδηγεί τη σύγκρουση ενάντια στη διαθεσιμότητα στο χώρο της Παιδείας ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραπέμποντας στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη και διαμηνύοντας στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι διάλογος μπορεί να υπάρξει μόνο αν αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους

«Σε αντίθεση με τους άλλους επτά Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσθέτει: «Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».

«Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της», ήταν η απάντηση του κ. Πελεγρίνη.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης τίθεται σε αργία.

Ο υπουργός Παιδείας πιστός στην τακτική της τρομοκρατίας απευθύνει μήνυμα και προς τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ ότι «διάλογος υπάρχει υπό μια προϋπόθεση: Αύριο το πρωί να είναι στις θέσεις εργασίας τους».

«Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι» αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείου Παιδείας, στην οποία διευκρινίζεται ότι με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστήμιων που τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ο διάλογος συνεχίζεται.

Ωστόσο, οι υπάλληλοι έχουν ήδη λάβει τις αποφάσεις τους και τάχθηκαν στη γενική τους συνέλευση υπέρ της συνέχισης απεργίας με το σκεπτικό ότι οι προτάσεις του υπουργείου δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες εγγυήσεις.

Όπως δήλωσε το μέλος της Ομοσπονδίας των Διοικητικών Υπαλλήλων Ζαχαρίας Τριγάζης, οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ ζητούν αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης περί διαθεσιμότητας, άρση των πειθαρχικών διώξεων, κατάργηση των καταστάσεων διαθεσιμοτήτων αλλά και πολιτική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με την οποία θα εξασφαλίζεται ότι δεν θα χαθεί καμία θέση.

«Ζητάμε διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις. Καλούμε τον υπουργό σε διάλογο για το καλό του πανεπιστημίου» τόνισε ο κ. Τριγάζης, μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης του ΕΚΠΑ.

Για την Πέμπτη οι  διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ έχουν προγραμματίσει  νέα γενική συνέλευση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02/12/2013 - 21:58