Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

 
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 
 
Σε νέα 48ωρη απεργία προχωράνε την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας, οι οποίοι το πρωί της Τρίτης πραγματοποίησαν κοινή συνέλευση με σωματεία, φορείς και πολίτες της Κέρκυρας.  
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα των υπηρεσιών υγείας τονίζουν πως η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι πλέον οριακή, καθώς στα γνωστά χρονίζοντα σοβαρότατα προβλήματα προστίθεται η επικείμενη διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων. Παραλλήλως, υπενθυμίζουν  ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ για τα γνωστά γεγονότα με τους ελεγκτές υγείας τον περασμένο Οκτώβριο.  
Στόχος των εργαζομένων,  που προγραμματίζουν νέα συνέλευση την επόμενη Δευτέρα είναι «η συγκρότηση παγκερκυραϊκού μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και των λειτουργών της».  
 
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Κ. ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ
 
Ο Κώστας Σπίνουλας επανεξελέγη πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ.
Η Νομαρχιακή θα συγκροτηθεί σε σώμα την Τετάρτη 
 
ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
 
Τη σύμβαση του έργου  ανέγερσης του  4ου Ενιαίου Λυκείου Κέρκυρας υπέγραψε ο Δήμαρχος  Γιάννης Τρεπεκλής   με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας Γιώργο Βερονίκη. Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πανταζής, καθώς οι Τ.Υ. εκπόνησαν τις απαραίτητες μελέτες για το έργο και έχουν την ευθύνη της επίβλεψής των εργασιών. 
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.700.000 ευρώ, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 24 μήνες και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ. Η περιοχή ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος είναι τα Παγκρατέικα.
 
ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΕΣ
 
Υπογράφτηκαν την Τρίτη (3.12), στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, οι πεντάμηνες συμβάσεις, των προσληφθέντων στο πρόγραμμα ανέργων, που έχει εκπονήσει ο ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν και άλλοι εργαζόμενοι, καθώς το πρόγραμμα  προβλέπει την απασχόληση στο Δήμο περίπου 250 συμβασιούχων. 
 
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
 
Συνελήφθη τη Δευτέρα 2.12 στην πόλη της Κέρκυρας, μία 23χρονη ημεδαπή ρομά, η οποία προέτρεπε τα ανήλικα παιδιά της σε επαιτεία.
Σε βάρος της 23χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία πλημμεληματικού χαρακτήρα, διότι όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, προέτρεπε τα δύο ανήλικα παιδιά της, να ζητούν χρήματα από διερχόμενους πολίτες.
Η 23χρονη οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
 
ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΩΝ ΑΠΌ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
 
Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο,  με επιτυχία, μια ακόμη δράση της Ομάδας Παράκαμψης Μεσαζόντων του Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου, με τη διάθεση 560 κιλών μελιού και 1.100 κιλών οσπρίων σε πάνω από 300 καταναλωτές που συμπλήρωσαν την φόρμα παραγγελιών. 
Σε ανακοίνωση του εργαστηρίου τονίζεται πως «η ανταπόκριση, η εμπιστοσύνη και η έμπρακτη συμπαράσταση του κόσμου, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε με νέες παραγγελίες αγροτικών προϊόντων». 
Με αφορμή δε  «καταγγελίες από συγκεκριμένους κύκλους εμπόρων - παραγωγών μελιού της Κέρκυρας και  προσπάθειες τρομοκράτησης της δράσης της Ομάδας Παράκαμψης Μεσαζόντων του Εργαστηρίου»,  στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται  πως οι δράσεις του Εργαστηρίου είναι απολύτως νόμιμες  και οι παραγωγοί που διαθέτουν τα προϊόντά τους καλύπτουν  όλες τις προϋποθέσεις νομιμότητας και ποιότητας». Για το λόγο αυτό άλλωστε, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση «ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, δεν βρήκε κανένα απολύτως ψεγάδι στους παραγωγούς, διότι διέθεταν όλες τις απαραίτητες άδειες».     
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
 
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και η Αμερικανική Γωνιά της Βιβλιοθήκης οργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Angry Birds Furious Forces!: The Physics at Play in the World’s Most Popular Game». H  συζήτηση θα γίνει   στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, στο Παλαιό Φρούριο, την Παρασκευή 5.12, στη 1.30 μ.μ. 
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΚΟ CULTUREPOLIS  
 
Η MKO CulturePolis που δραστηριοποιείται στο χώρο του πολιτισμού, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για τη «Δημιουργική Ευρώπη 2020», έχει ξεκινήσει την προεργασία για τη δημιουργία στην Κέρκυρα ενός «Εκκολαπτηρίου Πολιτιστικών και Δημιουργικών Επιχειρήσεων».
Στο πλαίσιο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές / αποφοίτους ΑΕΙ, ΤΕΙ κι άλλων επαγγελματικών σχολών της Κέρκυρας και της περιοχής Ιονίων Νήσων κυρίως, καθώς και σε νέους επαγγελματίες στο χώρο του πολιτισμού και της δημιουργικής οικονομίας, που θέλουν να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις στο χώρο αυτό, να εκφράσουν τη γνώμη και απαιτήσεις τους για ένα  τέτοιο εγχείρημα. 
Η Ομάδα Έργου του CulturePolis ζητεί  από τους ενδιαφερόμενους να απαντήσουν σε μερικά ερωτήματα, που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική τους  καριέρα, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο, που βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση: https://docs.google.com/forms/d/1jAH9bVQ6FUl-MyOuBl9Dl-PUpy-8G8SA7s_eM31U2WE/viewform
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ
 
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού (Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας)  ανακοινώθηκε το υπολειπόμενο  το πρόγραμμα   μυοκτονίας τρέχοντος έτους στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κέρκυρας .
Η τελευταία φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 4 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 του μηνός.  
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54