ΕΚΠΑ: Κοινή συνεργασία για έναρξη μαθημάτων έως τις 16/12 ζητά η Σύγκλητος

Έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνδράμουν ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο Αθηνών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου κατέθεσε η σύγκλητος του ιδρύματος με απόφαση που έλαβε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, την οποία συγκάλεσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης.

 

Σε ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών «πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία» και καλεί τόσο τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση, όσο και «το υπουργείο Παιδείας να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Ιδρύματος, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων».

 

«Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν σε ατμόσφαιρα καλής θελήσεως και πίστεως με τη δημιουργία του κατάλληλου ήπιου κλίματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

«Ζητούμε από τα τμήματα, όλες τις συνιστώσες του πανεπιστημίου και το υπουργείο να βοηθήσουν για να ξεκινήσει η διδασκαλία στις 16 Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική οδός για την άρση του αδιεξόδου» τόνισε και ο κοσμήτορας της σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Μιχάλης Τσινισιζέλης σημειώνοντας ότι «πρέπει να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες ώστε να επιστρέψουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους». 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι, με φόντο τη διαφοροποίηση της ομοσπονδίας του κλάδου που τάχθηκε υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων, συνεχίζουν την απεργία σήμερα και αύριο και την Τετάρτη σε νέα γενική συνέλευση θα επανεξετάσουν την πορεία τους.

Σε ορισμένες σχολές όπως η Φαρμακευτική, η Ιατρική και η Γυμναστική Ακαδημία άρχισαν οι παραδόσεις μαθημάτων.

Στη Νομική ομάδες φοιτητών ξεκίνησαν κατάληψη συμπαράστασης στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Οι απεργοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν πραγματικό διάλογο με το υπουργείο, στη βάση, μεταξύ άλλων, της άμεσης κατάργησης της κοινής υπουργικής απόφασης περί διαθεσιμότητας, η οποία όπως τονίζουν θέτοει σε κίνδυνο τόσο τις σπουδές των φοιτητών όσο και την ασφάλειά τους, σε ένα Ίδρυμα χωρίς προσωπικό.

Την ίδια ώρα, το Πολυτεχνείου επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Θα πραγματοποιήσουν, ωστόσο, νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος απέναντί τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54