Κίνημα αλληλεγγύης στους αθλητικούς χωρους προς τη δοκιμαζόμενη κοινωνία

Επεκείνεται το φαινόμενο της έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης από αθλητικά σωματεία, σε συνεργασία με άλλους φορείς, προς στρώματα πολιτών που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα επιβίωσης.

Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στς επαγγελματικές, αλλά και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, συνεχώς εμφανίζονται πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνηση.

Η σειρά των συμμετοχών,  εμπλουτίζεται με το σωματείο του Προμηθέα (Γ΄ εθνική κατηγορία μπάσκετ ανδρών), που την Κυριακή υλοποιεί μια αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ-Η:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ-Η καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει το σωματείο ΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ με την συγκέντρωση αγαθών για την τράπεζα τροφίφων  του Δήμου Πατρέων.


Στην ανακοίνωσή της η ένωση σωματείων καλαθοσφαίρισης Αχαΐας - Ηλείας, τονίζει:
 
«Με έναν πρωτότυπο τρόπο θα συμμετάσχουν οι θεατές που θα θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα Προμηθέας – Γαλάτσι την Κυριακή 15/12/2013, στις 17:00 στο γήπεδο της ΕΑΠ. Η διοίκηση του Προμηθέα πήρε την πρωτοβουλία να μαζέψει όσα περισσότερα απαραίτητα είδη για την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων. Σε  αυτό θα βοηθήσει ο κόσμος που αντί για εισιτήριο καλείται από το υστέρημα του, να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης.

Τα αναγκαία αγαθά που μπορούν να προσκομίσουν οι θεατές είναι:

Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας - Σνακ για το σχολείο (κρουασάν, μπισκότα, ατομικοί χυμοί, γάλα), - Είδη προσωπικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαμπουάν κ.λπ.),

Προϊόντα καθαρισμού (χαρτί κουζίνας/τουαλέτας, υγρό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου, σφουγγαράκια πιάτων κ.λπ.)

Επίσης θα γίνει συλλογή παιχνιδιών και ρούχων (σε καλή κατάσταση)  από τα παιδιά των ακαδημιών του Προμηθέα, τα οποία θα δοθούν σε ιδρύματα παιδιών της Πάτρας.

Είναι ευκαιρία αυτή την Κυριακή, να δείξουμε ΟΛΟΙ  έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.  

Μαζί μπορούμε περισσότερα ! ».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/12/2013 - 11:43