Φωτογραφία thestival.gr

Διαμαρτυρία διοικητικών υπαλλήλων ΑΠΘ - φοιτητών έξω από το Σύνοδο των Πρυτάνεων (video)

Πορεία διαμαρτυρίας από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ μέχρι το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, όπου διεξάγεται σήμερα για δεύτερη μέρα η Σύνοδος των Πρυτάνεων, πραγματοποίησαν διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές μέλη του ΜΑΣ, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς διαθεσιμότητας. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο. Μετά από διαπραγμάτευση ορίστηκε αντιπροσωπεία των διαδηλωτών να εισέλθει στον χώρο όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος. Κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα των εργασιών της Συνόδου, με ενδιαφέρον αναμένεται στις 18.00 η προσέλευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Μια ώρα νωρίτερα καθηγητές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της Συνόδου, ο προεδρεύων της Συνόδου και Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος. εξέφρασε την αντίθεσή του στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων.

«Όσοι κλαίνε υποκριτικά για ένα εξάμηνο χαμένο, σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πως θα χαθούν δεκάδες εξάμηνα» ανέφερε σημειώνοντας ότι η δίωξη του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη, είναι μια κίνηση  πυροδότησε το κλίμα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται ότι οι πρυτάνεις στη Θεσσαλονίκη καλούνται να αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν τα  Ιδρύματα που μένουν χωρίς προσωπικό καθώς και τις μεγάλες ελλείψεις σε χρηματοδότηση.

Πηγές: thestival.gr - alterthess.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13/12/2013 - 12:08

Πολυμέσα