Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Παρουσία των ΜΑΤ άνοιξε ο δρόμος για τα απορριμματοφόρα

 

Με έφοδο των ΜΑΤ και αστυνομικών δυνάμεων, παρουσία εισαγγελέως άνοιξε σήμερα τις πρωινές ώρες ο δρόμος  για τα απορριμματοφόρα  του δήμου Πύργου στην περιοχή Φραγκαπηδήματος, όπου και το οικόπεδο που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Ηλείας , προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με τα σκουπίδια που επί ενάμισι μήνα παραμένουν στους δρόμους του Καλλικρατικού Δήμου. Κατά την διάρκεια της εφόδου από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων, υπήρξαν επεισόδια με τους κατοίκους που περιφρουρούσαν τον χώρο από χθες, και μάλιστα ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου λιπόθυμος. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τον δρόμο και από τις δυο κατευθύνσεις και δεν επιτρέπουν την διέλευση όχι μόνον οχημάτων, αλλά ούτε πεζών. Από την άλλη πλευρά, το πρόβλημα των σκουπιδιών έχει φτάσει στο απροχώρητο την κατάσταση στην πόλη του Πύργου, κυρίως, και τα δημοτικά διαμερίσματα. Πλέον επιβάλλεται να καθαρίσει η ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου από τους τόνους των σκουπιδιών που βρίσκονται σωρευμένα στους δρόμους, τα σχολεία τις πλατείες και τις γειτονιές, καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος εκδήλωσης επιδημικών ασθενειών, όπως επανειλημμένως έχει επισημανθεί από τους αρμόδιους φορείς. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Πύργου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλου Γεωργιάδη.

 

 

"Πρωινή Ενημέρωση" από Πύργο και Αμαλιάδα

 

Την μετάδοση της εκπομπής της ΕΡΤ "Πρωινή Ενημέρωση" αύριο Τετάρτη από το στούντιο της ΕΡΑ Πύργου και την Πέμπτη από την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, αλλά και ζωντανές συνδέσεις με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, περιλαμβάνει το τηλεοπτικό πλάνο που έχουν διαμορφώσει οι συντελεστές της εκπομπής Νίκος Αγγελίδης και Βασιλική Χαϊνά, σε συνεργασία με τηλεοπτικό κλιμάκιο της ΕΡΤ Πάτρας, τους  εργαζόμενους της ΕΡΑ Πύργου και τον  ανταποκριτή της ΕΡΤ στον νομό μας Γιώργο Μαρινόπουλο. Ο νομός Ηλείας θα βρεθεί στο επίκεντρο της ενημέρωσης μέσα από τις συχνότητες της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στις οποίες μπορείτε να συντονιστείτε και μέσα από το ertopen.com και το Thepressprogect.gr.

 

Επίθεση στον Σωκρ. Καπλάνη από τους σπουδαστές ΤΕΙ Πύργου

Βολές εναντίον του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Σωκράτη Καπλάνη εξαπολύσει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, μετά την άρνησή του, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, να συναντηθεί με τα μέλη του, στην κατεύθυνση επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Τον κατηγορούν ότι καταδίκασε τους σπουδαστές με ένα χαμένο εξάμηνο, άφησε μαθήματα χωρίς καθηγητές και απαγορεύει τη διπλή εξεταστική στα τμήματα που έχασαν το εαρινό εξάμηνο και δεν συμπλήρωσαν 13 εβδομάδες, παρά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

 

Στις κάλπες οι καθηγητές

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιούν αύριο οι καθηγητές του Νομού μας για την ανάδειξη νέων οργάνων στην ΕΛΜΕ Ηλείας. Στη διαδικασία, που θα διεξαχθεί στο 4ο Λύκειο Πύργου,  λαμβάνουν μέρος 5 συνολικά ψηφοδέλτια. Στον απολογισμό που θα πραγματοποιήσει ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάν,. Γιαννόπουλος, μεταξύ άλλων θα γίνει αναφορά στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την επιστροφή του εργασιακού μεσαίωνα, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες και τελικά την κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου.

 

«Συντάξεις και εργασιακά» σε εκδήλωση στον Πύργο

«Συντάξεις και εργασιακά, υπαλληλικά δικαιώματα μετά την αποδόμηση των μνημονίων», είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Ομιλητές στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Πύργου, το Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πύργου, θα είναι ο Διονύσιος Καλαματιανός, δικηγόρος, εξειδικευμένος στο εργατικό δίκαιο και ο Διονύσιος Τεμπονέρας, δικηγόρος, εξειδικευμένος στο κοινωνικοασφαλιστικό δίκαιο.

Τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους του δήμου Πύργου

Τρόφιμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση διένειμε χθες το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πύργου σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Τα τρόφιμα παρέλαβαν για λογαριασμό των οικογενειών αυτών οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Μποσμή.

Δημοπράτηση λιμενικών έργων

Στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας διενεργείται σήμερα ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή των λιμενικών έργων στο Κατάκολο, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ. Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους  στη σημερινή διαδικασία 17 από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας.

Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Χριστουγεννιάτικο Bazaar  διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου έως και τις 23 του μηνός, στο Φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στο Διοικητήριο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε χειροποίητες κατασκευές χριστουγεννιάτικης διακόσμησης , σε προσιτές τιμές, ενισχύοντας τις δράσεις του Οργανισμού χαρίζοντας περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Καιρός

Hλιοφάνεια σήμερα στα Δυτικά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειονατολικοί  μέτριοι 4 μποφόρ, θερμοκρασία το μεσημέρι 14 με 15βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 8 με 9 βαθμούς στα ημιορεινά - ορεινά.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54