Αρχιφύλαξ Κασιδιάρης ή «Χόμπυ μου ο βιασμός»

Ακόμα και σίριαλ ετοίμαζε η Χρυσή Αυγή, με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη και άλλους συνεργάτες του, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. Οι σκηνές βασίζονται σε γραπτό σενάριο, όπως προκύπτει από τις πρόβες που προηγούνται, αποκαλύπτει η εφημερίδα. "Στο τηλεοπτικό σίριαλ ο Κασιδιάρης υποδύεται έναν σκληρό αρχιφύλακα, ο οποίος καταφέρνει να αποσπάσει ομολογία από κάποιον κρατούμενο, με βασανιστήρια που εκτελούν μπροστά του δυο άλλοι «αστυνομικοί»."

Πρόκειται για ένα κακό remake μιας σκηνής της βιντεοταινίας του Δημήτρη Βογιατζή «Χόμπυ μου ο Βιασμός» (1986).

Υπόθεση της ταινίας «Χόμπυ μου ο Βιασμός» (1986): «Ο Χάρης Σταυρόπουλος είναι ένας μεσήλικας κλεπτομανής και βιαστής. Παρασύρει μια νοσοκόμα, την Στάσα, με το πρόσχημα ότι θέλει αποκλειστική για την ετοιμοθάνατη μητέρα του, και την βιάζει μέσα στο αυτοκίνητό του σε μια ερημιά. Δεύτερο θύμα του το φωτομοντέλο Τερέζα. Ο Χάρης πηδάει από την ταράτσα στο μπαλκόνι της και βλέπει την κοπέλα σε ερωτικές περιπτύξεις με τον φίλο της, Νίκο, έναν τραγουδιστή. Τους επιτίθεται, ρίχνει τον Νίκο αναίσθητο και βιάζει την Τερέζα. Τρίτο θύμα είναι μια κοπέλα νεαρής ηλικίας στο τραίνο Αθήνα-Χαλκίδα και ακολουθεί μια άλλη μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της. Συνεχίζει με μια φοιτήτρια από το Αγρίνιο, που την ψαρεύει σε μια πλαζ και της υπόσχεται δουλειά στο “εργοστάσιό του” για να την βιάσει τελικά στο αυτοκίνητο σε μια ερημική παραλία. Ενδιάμεσα κλέβει κιλότες και πουκάμισα από μαγαζιά όταν δεν κοιτούν οι υπάλληλοι, και έχει διάφορα βίαια ξεσπάσματα και κρίσεις στα οποία γελάει παρανοϊκά, αναπολεί τους βιασμούς, βρίζει τις γυναίκες και νομίζει ότι δεν θα τον συλλάβουν ποτέ.

Όταν μια μέρα συναντάει τυχαία την Τερέζα, εκείνη τον αναγνωρίζει και του λέει πως τον έχει ερωτευτεί από τότε που την βίασε. Ξανακάνουν σεξ και αποφασίζουν να γίνουν ζευγάρι. Ο Χάρης βγαίνει το βράδυ έξω για μια τελευταία διάρρηξη αλλά συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Μετά από εξαντλητική ανάκριση ομολογεί τα εγκλήματά του και αυτοκτονεί πηδώντας από το μπαλκόνι του τμήματος.»

 

Μάλλον πρέπει να μελαγχολήσουμε και όχι να ξεκαρδιστούμε με το θέαμα, αφού η «αντιποίηση αρχής» και τα «βασανιστήρια» δεν έμειναν απλές φαντασιώσεις ούτε περιορίστηκαν σε τηλεοπτικές πρόβες «εσωτερικού χώρου». Σ’ αυτή την ηλικία οι χρυσαυγίτες παίζουν ακόμα «κλέφτες κι αστυνόμους»; Δεν παίζουν «κλέφτες κι αστυνόμους». Παίζουν «Χόμπυ μου ο Βιασμός». Και αν η διαφορά μεταξύ των δύο «παιχνιδιών» είναι μεγάλη, αλλη τόση είναι η διαφορά μεταξύ ναζιστών και...του ήρωα της ταινίας του '86, Σταυρόπουλου.

ERTOpen.com

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/12/2013 - 21:05