Καταγγελία-σοκ για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη 16χρονη Μυρτώ

Υπόθεση Μυρτούς: Αντιδικούν για τα χρήματα που μάζεψαν απλοί πολίτες

Να αντικρούσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αρνείται να αποδεσμεύσει από ειδικό λογαριασμό τα χρήματα που συγκέντρωσε η Ομογένεια γαι τα ιατρικά έξοδα της 16χρονης Μυρτούς, προσπαθεί η Ομοσπονδία Βοστώνης.

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας «PROINI.us» η  Ομοσπονδία Βοστώνης αρνείται να δώσει πάνω από 110.000 δολάρια που συγκεντρώθηκαν για τη θεραπεία της μικρής Μυρτούς, η οποία νοσηλεύεται σε θεραπευτήριο της Βοστώνης έπειτα από βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον παράνομο μετανάστη Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδελφή της.
 

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, υποστηρίζει ότι έχει δώσει λεπτομερή αναφορά στη μητέρα της Μυρτούς, Μαρίας Κοτρώτσου, σχετικά με τις κινήσεις του λογαριασμού και διαψεύδει την πληροφορία ότι μια φιλάνθρωπος ονόματι Μπέσσυ Πάππας, πλήρωσε τα έξοδα της εγχείρησης που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου. Κατηγορεί παράλληλα την μητέρα της Μυρτούς, ότι δεν έχει προσκομίσει στην Ομοσπονδία τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε τα έξοδα της εγχείρησης να καλυφθούν από τα συγκεντρωμένα χρήματα, παρά το γεγονός ότι έχουν ζητηθεί επανειλημμένα.

«Η δήλωση στην Πρωινή ότι “…τα της εγχείρησης πλήρωσε η Ομογενής φιλάνθρωπος κ. Μπέσσυ Πάππας,” που αναφέρεται στα νοσήλια για την εγχείρηση της Μυρτούς στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης (Children's Hospital) της 5 Δεκεμβρίου 2013, είναι ψευδής. Η αλήθεια είναι ότι η κ. Μπέσσυ Πάππας μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει καμία πληρωμή.  Όπως δήλωσε η Ομοσπονδία στην κ. Κοτρώτσου, το κόστος της εγχείρησης θα πληρωθεί όταν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Διευκρινίζεται ρητά ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί να ζητήσει η ίδια τον ιατρικό λογαριασμό της Μυρτούς από το νοσοκομείο λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η απάντηση της Ομοσπονδίας:

1. Ο έρανος για την Μυρτώ έγινε για να πληρωθούν ιατρικά μηχανήματα ή και ιατρικές θεραπείες που δεν θα καλύπτονταν από ασφαλιστικούς ή άλλους φορείς της Ελλάδος. Δηλαδή, ο ρόλος και η παρεχόμενη από την Ομοσπονδία βοήθεια είναι συμπληρωματική.

2.  Η Ομοσπονδία δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα του εράνου στην μητέρα της Μυρτώς, όπως προτείνει ο κ. Λυκομήτρος, για να καλύψει ή ίδια τις ανάγκες αυτές.  Ο έρανος έγινε για να πληρωθούν συγκεκριμένες ιατρικές ανάγκες της Μυρτούς κατόπιν όμως σχετικών αποδείξεων. Άλλωστε, όπως κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται, η αναγνωρισιμότητα ανάμεσα στην ομογένεια, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της Ομοσπονδίας ήταν ο σημαντικός αυτός παράγοντας για την επιτυχία του εράνου. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι, όλα τα χρήματα από τον έρανο θα διατεθούν για να καλυφτούν οι ανάγκες της Μυρτούς και για τον λόγο αυτό μάλιστα η Ομοσπονδία αποφάσισε να καταβάλει από δικούς της οικονομικούς πόρους τα έξοδα της χοροεσπερίδας.

3.  Η Ομοσπονδία ουδέποτε αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό στην οικογένεια της Μυρτούς, ωστόσο δεν μπορεί να δώσει αντίγραφα των επιταγών χωρίς την άδεια των δωρητών λόγω της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

4. Τα χρήματα από τον έρανο είναι κατατεθειμένα σε ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η Ομοσπονδία για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον νόμο των ΗΠΑ.

5.  Η Ομοσπονδία έχει επανειλημμένα ζητήσει από την κ. Κοτρώτσου και από τον δικηγόρο της, αποδείξεις, προκειμένου να πληρώσει ιατρικές και άλλες σχετικές δαπάνες της Μυρτούς. Ωστόσο μέχρι σήμερα, καμία απόδειξη δεν έχει δοθεί στην Ομοσπονδία.

 
Πηγή: protothema

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54