Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ταφή των χημικών στη θάλασσα δυτικά της Κρήτης.  «Αν οι πολίτες της χώρας μας αντιδράσουν, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφική κίνηση» σημειώνει διαδικτυακή  κίνηση που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 8.000 υπογραφές.

Την αντίθεση και αγανάκτηση του για την προτεινόμενη και μυστικά σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Κρήτης, εκφράζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών .

Σε σχετική τους ανακοίνωση, οι 4 Νομαρχιακές Επιτροπές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν  λόγο για τοξική βόμβα απειλή για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ επισημαίνουν ότι θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος εις βάρος της χώρας μας, του λαού, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Προειδοποιητική στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη από τις 9 ως τις 11 το πρωί , οι υπάλληλοι των φυλακών Αλικαρνασσού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε με την επίθεση κρατουμένων και τον τραυματισμό ενός υπαρχιφύλακα πριν από μερικές ημέρες στις φυλακές.

Ασθενής ήταν η κίνηση χθες στην αγορά του Ηρακλείου. Υστερα από την δυνητική ευχέρεια που έδωσε στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου,   στην πλειοψηφία τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοιχτά. Σε Ρέθυμνο Χανιά και Αρκαλοχώρι οι τοπικοί Σύλλογοι προέτρεψαν τα μέλη τους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους.  Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, προχώρησε σε κινητοποίηση έξω από αλυσίδα πολυεθνικού καταστήματος  στο κέντρο του Ηρακλείου.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι πραγματοποιούν στις 12 οι  βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους το σχεδιαζόμενο από τη  μνημονιακή συγκυβέρνηση ξεπούλημα, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας .

Την πάγια διαφωνία τους στην παρουσία και την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην θέση  Γαζέπι Μύλος στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος του Ηρακλείου εξέφρασαν ο Δήμος,  κάτοικοι και φορείς. Σε ψήφισμα που εκδόθηκε σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «Μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η ανθρώπινη υγεία, το τοπικό περιβάλλον και η υποβάθμιση της περιοχής και αφού οι αρμόδιοι κάνουν ότι δεν μπορούν να το αντιληφθούν και να δώσουν λύση, η μόνη επιλογή που μας απομένει είναι, η δυναμική και αγωνιστική διεκδίκηση με κάθε νόμιμο τρόπο, του δίκαιου αιτήματος μας. Δεν έχουμε αποδεχθεί τις οριακές ψηφοφορίες, παρατυπίες, παρανομίες, και αδιαφανείς διαδικασίες μετά τις οποίες δόθηκε η προσωρινή άδεια λειτουργίας.» Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου σε ανακοίνωση του υπενθυμίζει την 30ετή διαμαρτυρία των κατοίκων για το εργοστάσιο, δηλώνοντας συμπαράσταση στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας, και τους καλεί να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στις σημερινές μνημονιακές πολιτικές.

Ομάδα παραγωγών κτηνοτρόφων στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων δημιουργείται με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης. Η ομάδα, θα  βοηθήσει  τους κτηνοτρόφους, να παράγουν, να τυποποιούν, και να εμπορεύονται τα προϊόντα τους στις αγορές της Ελλάδας και στο εξωτερικό, αποκτώντας το σήμα ποιότητας της Περιφέρειας Κρήτης.

Μικρής έκτασης σεισμικές δονήσεις  σημειώθηκαν στην Κρήτη το πρωί. Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 5.40 το πρωί και ήταν μεγέθους  2.6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 21 χλμ βορειοδυτικά της Γαύδου.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07.53 και ήταν μεγέθους 3.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 43 χλμ νότια - νοτιοανατολικά του Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης.

 

Διάλεξη με θέμα: «Συναισθηματική Νοημοσύνη για προσωπική & επαγγελματική αποτελεσματικότητα», δίδει απόψε στις  17:00 στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΤΡΙΟΝ, ο . Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Μάνατζμεντ, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διάλεξη δίδεται στο πλαίσιο του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου .

Στο 94' έχασε τη νίκη ο Εργοτέλης, από τη Σκόντα Ξάνθη. Προηγούταν 2-1 με δυο γκολ του Αναστασάκου, ωστόσο ο Σολάρι που είχε σημειώσει και το πρώτο γκολ  για την ομάδα του, ισοφάρισε σε 2-2.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54