Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Στους δρόμους οι αγρότες

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα στην Ηλεία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, με αιχμή  το νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών και της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων. Τόπος συγκέντρωσης των αγροτών με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ, έχει ορισθεί ο κόμβος της Μαραθιάς στην Ε. Ο. Πύργου –Πατρών. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, βρισκόταν χθες σε περιοδεία στα χωριά για ενημέρωση και κάλεσμα των αγροτών σε συσπείρωση και αγώνα διαρκείας ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο  Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων του νομού κ.α  είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτές τις δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες παίρνουν πανελλαδική μορφή, καθώς ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν αποφασίσει οι αγροτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.  Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων  Ηλείας, εξάλλου διοργανώνει συγκέντρωση αγροτών στη Δ.Ο.Υ. Πύργου αύριο Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ενώ παρόμοια συγκέντρωση – αποκλεισμός των Δ.Ο. Υ  σε πανελλαδικό επίπεδο, αναμένεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή. Οι αγρότες απηύθυναν κάλεσμα όχι μόνον στους συναδέλφους τους, αλλά και στους πολίτες της Ηλείας να συνταχθούν μαζί τους, και  με μαζικές κινητοποιήσεις να εκφράσουν την αντίθεσή τους  στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει κάθε λαϊκή οικογένεια.



 
Τα έργα στο λιμάνι Κατακόλου

 

Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος των λιμενικών έργων στο λιμάνι Κατακόλου. Η δημοπράτηση του έργου έγινε στις 17 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή δέκα εταιριών που κατέθεσαν οικονομικές προσφορές.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 12 εκ. ευρώ με το ΦΠΑ, και προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία Κάστωρ ΑΕ. Τα έργα αφορούν την επέκταση του προσήνεμου μόλου στα 150 μ., την εκβάθυνση και επέκταση της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, την κατασκευή νησίδας παραβολής παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας για επέκταση της κεντρικής προβλήτας, καθώς επίσης την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 206 μ. και πλάτος 8 μ.

 
Στο ΕΣΠΑ το κολυμβητήριο Πύργου

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ εντάσσεται η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού κολυμβητηρίου Πύργου. Αυτό ανακοίνωσαν προχθές ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, που βρέθηκαν στο χώρο του κολυμβητηρίου, τονίζοντας ότι η ένταξη του έργου ήταν ένα αίτημα ετών τόσο από πολίτες όσο και από εκπροσώπους αθλητικών σωματείων, με σκοπό το κολυμβητήριο να λειτουργεί άψογα και με ασφαλή τρόπο για όσους το χρησιμοποιούν. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2014.

 
Το τελευταίο «αντίο»



Το τελευταίο «αντίο» στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αλφειούσας, απ’ όπου καταγόταν, στη 19χρονη σπουδάστρια του ΤΕΙ Καλαμάτας Αναστασία Μπέλλου, που έχασε τη ζωή της στο φοβερό τροχαίο που σημειώθηκε το Σάββατο λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, είπαν χθες συγγενείς και φίλοι της άτυχης κοπέλας. Η άτυχη 19χρονη που διέμενε στον Ανθόπυργο, έχασε τη ζωή της όταν οδηγώντας ποδήλατο παρασύρθηκε και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από  μπετονιέρα στο φανάρι από Αγ. Γεώργιο προς Πύργο. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως υπέκυψε στα τραύματά της συγκλονίζοντας την κοινωνία του Πύργου, καθώς και της Ηλείας ευρύτερα, που μέσα σε μια εβδομάδα πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο, μετρώντας 4 νεκρούς.

Στάχτη τρία σπίτια

 
Ολοσχερώς καταστράφηκε  ισόγεια παραθεριστική κατοικία στην πρώτη γραμμή της παραλίας Κατακόλου από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα και έγινε αντιληπτή από περίοικους. Για την κατάσβεσή της επεχείρησαν πέντε οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας με οκτώ άντρες. Εξάλλου, ολοσχερώς καταστράφηκε μονοκατοικία στην Ωλενα, από πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές το μεσημέρι, ενώ πυρκαγιά που ξέσπασε σε εξοχική κατοικία στον παραλιακό οικισμό του Αγ. Παντελεήμονα Λεχαινών, την κατέστρεψε ολοσχερώς.

 
Συνεχίζεται η δίκη της «μαύρης χήρας»


 

Στις 24 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας η δίκη της 52χρονης «μαύρης χήρας», όπως αποκαλείται, που κατηγορείται για την δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία από την Ζάκυνθο, ο οποίος βρέθηκε θαμμένος κάτω από τσιμέντο σε τζακούζι μεζονέτας στο Διακοφτό. Το Δικαστήριο, μετά την διακοπή που είχε κάνει στις 20 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε κανονικά την Παρασκευή το πρωί την εκδίκαση της υπόθεσης και η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι και τις 7 το απόγευμα, οπότε και διέκοψε για να συνεχίσει την προσεχή Παρασκευή 24 του μηνός.

 
Ημερίδα για την ψυχική υγεία

Ημερίδα με θέμα την ψυχική υγεία και σκοπό την ενημέρωση και την  ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα, και την ανάγκη να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους, διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο, ο σύλλογος Ψυχικής Υγείας Πάτρας. Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



«Ποτέ την Κυριακή»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την τήρηση της κυριακάτικης αργίας, πραγματοποίησαν χθες ώρα 11.30 το πρωί στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο, οι έμποροι και οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα. Κλειστά ήσαν χθες τα καταστήματα και στην Αμαλιάδα, καθώς και σε άλλες πόλεις του Νομού μας.


 
Μεταφορά εικόνας Αγ. Χαραλάμπους


Την προσεχή Κυριακή  26 Ιανουαρίου ώρα 4 το απόγευμα  θα γίνει η μεταφορά της εικόνας του πολιούχου Πύργου Αγίου Χαραλάμπους από το ιστορικό ναϊδριό του στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.


 
Καιρός

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών σήμερα στα Δυτικά. Η θερμοκρασία μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου, άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54