Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Β. Βενιζέλο, καθώς και προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος  Σπύρου, δηλώνει ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αντιτίθεται στην καταστροφή χημικών συριακών όπλων στη θάλασσα της Μεσογείου.

«Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε» αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στην επιστολή «ότι το σημείο, στο οποίο έχει προγραμματιστεί η εξουδετέρωση (υδρόλυση) των συριακών χημικών, απέχει 200 μίλια από τις Στροφάδες των Ιονίων Νήσων, που είναι και τα εγγύτερα προς αυτό Ελληνικά εδάφη, και λίγο περισσότερο από τις πελοποννησιακές ακτές και τις νήσους μας Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη. 

Παρά το γεγονός ότι δεν αμφιβάλλουμε ότι θα προασπίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της χώρας μας , θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία  μας για την περιβαλλοντική απειλή του κλειστού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου, ένα από τα πιο ευαίσθητα και πιο σημαντικά θαλάσσια οικοσυστήματα του πλανήτη μας...

...   Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» καταλήγει η επιστολή «αντιτίθεται σε κάθε σχετική ενέργεια και αναμένουμε από εσάς να επιδιώξετε να αποτραπεί εντελώς η συγκεκριμένη επιχείρηση ή να αναζητηθεί άλλος τρόπος και τόπος εξουδετέρωσης και διάθεσης των συριακών χημικών όπλων».

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη Λευκάδα θα συνεδριάσει το σαββατοκύριακο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Στις ημερήσιες διατάξεις των δυο ημερών περιλαμβάνονται σειρά θεμάτων επτανησιακού ενδιαφέροντος (συνολικά 25), καθώς επίσης οι συζητήσεις 10 επερωτήσεων της μειοψηφίας και η έκδοση 9 ψηφισμάτων

 

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Την Κέρκυρα επισκέπτεται αύριο (Παρασκευή)  ο υφυπουργός Πολιτισμού - Αθλητισμού, Γιάννης Αδριανός.

Ο κ. Αδριανός  θα έχει συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και στη συνέχεια  θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί  οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς της Κέρκυρας.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό που καταγγέλθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, κατά το οποίο, 52χρονος ημεδαπός πυροβολούσε στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα από το μπαλκόνι της κατοικίας του.

Ο 52χρονος πείστηκε από τους αστυνομικούς  να απομακρυνθεί από την οικία του και συνελήφθη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για άσκοπους πυροβολισμούς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

 

Η Ν.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗ

«Είναι δεδομένη και αυτονόητη η καταδίκη απόψεων που εξωραΐζουν ή αποκρύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα της εφτάχρονης δικτατορίας» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ν.Ε. του ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Δ. Χριστογιάννη.

«Την ίδια στιγμή» συνεχίζει η ανακοίνωση «και με αφορμή την κάλπικη διπολική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, τονίζουμε το εξής: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «τρομοκρατική» οργάνωση, όπως αφήνει να εννοηθεί η ΝΔ, ούτε η ΝΔ «χουντικό» κόμμα, όπως υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Με την Ε.Ε. και το κεφάλαιο είναι και οι δύο και αυτή τους τη σύγκλιση προσπαθούν να αποκρύψουν. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του». .

 

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΥ

Σε συγκέντρωση έξω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας καλεί τους αγρότες η παράταξη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, την Παρασκευή (24 του μηνός), στις 11.00 το πρωί.

Η συγκέντρωση εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης διαμαρτυρίας των αγροτών στις Εφορίες για τα εντεινόμενα προβλήματά τους

 

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΔΕΠΙΝ

Ορκίστηκαν, την Πέμπτη, στην Αθήνα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας και Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Γιώργος Διδασκάλου

 

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΚΚ

Την παραίτησή  του από το Δ.Σ. του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου υπέβαλε ο κ. Κ. Λευτεριώτης, επικαλούμενος τα χρονίζοντα προβλήματα του ΕΑΚ

 

ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της ΚΟ.Ε., η συμμετοχή των Σπύρου Γιαννιώτη και Κέλλυς Αραούζου στον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μαραθώνιας κολύμβησης της Fina.

Ο αγώνας θα γίνει στην Παταγονία (Αργεντινή) την 1η Φεβρουαρίου

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας διοργανώνει  κύκλο συναυλιών με το  γενικό τίτλο «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά». 

Σε τέσσερις Κυριακές και ανά οικογένειες οργάνων,  οι  συναυλίες αυτές φιλοδοξούν να φέρουν πιο κοντά στο ρεπερτόριο για μικρά μουσικά σύνολα μαθητές, γονείς και φιλόμουσους. Παράλληλα,  επιχειρούν να δείξουν το πολυδύναμο χαρακτήρα της Εταιρείας, να  ενισχύσουν την ενασχόληση με τη μουσική δωματίου, να υπογραμμίσουν τον  παιδαγωγικό της ρόλο στην πορεία ενός μουσικού και να δώσουν το  έναυσμα για περισσότερες παρόμοιες δραστηριότητες.

Η πρώτη συναυλία του κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  26  Ιανουαρίου. 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η Εθνική Πινακοθήκη - Παράρτημα Κέρκυρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυριακή... πάμε Πινακοθήκη»,  την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί,  υποδέχεται τη νέα  χρονιά με μία εκδήλωση για παιδιά αφιερωμένη στους 12 ΜΗΝΕΣ και τον κύκλο του χρόνου. 

Οι εικαστικοί Ps.Mavro/Stavriotis και George Micalef εμπνέονται από τους μήνες και τα σύμβολά τους και δημιουργούν μαζί με τα παιδιά ημερολόγια με ζωγραφιές, χρώματα και σχέδια, για μια χρονιά γεμάτη τέχνη

 

«ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ» ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Την Παρασκευή (24.1) θα προβληθεί στον «Αμπελώνα» η ταινία «ΟιΑπόγονοι» (2011) του Αλεξάντερ Πέιν, στο πλαίσιο της συνεργασίας  μεταξύ της  Κεντρικής  Βιβλιοθήκης  της Κέρκυρας και της  Αμερικάνικης Γωνιάς αυτής και του Αμπελώνα.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54