Στο πλευρό των πληγέντων της Κεφαλονιάς

Κλιμάκιο εργαζόμενων των μέσων σταθερής τροχιάς σε συνεννόηση με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ αναχώρησε σήμερα για την πολύπαθη Κεφαλονιά προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε εργασίες που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων του νησιού.

Τη Δευτέρα, αναχωρεί για το νησί η πρώτη αποστολή δωρεάν φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, η οποία προορίζεται να καλύψει τις πρώτες ανάγκες σε φάρμακα 520 άπορων και ανασφάλιστων χρόνιων αρρώστων που βρέθηκαν στο δρόμο λόγω του σεισμού.

Παράλληλα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως θα διαθέσει στους κατοίκους του νησιού μέρος των αδιάθετων ποσοτήτων τυριών, ελαιολάδου και ζυμαρικών στο πλαίσιο του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων 2013.

Όπως ανακοινώθηκε, στους πληγέντες, θα διανεμηθούν 7.000 τεμάχια ζυμαρικών, 7.000 τεμάχια τυριού φέτας ΠΟΠ, 1.463 τεμάχια τυριού γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, 4.000 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου και 7.000 τεμάχια κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ. Οι ανάδοχες εταιρείες μετά την απόφαση θα παραδώσουν τα αδιάθετα τρόφιμα για διανομή στο «Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας "Ο Αγιος Γεράσιμος".

520 ανασφάλιστοι και άποροι ασθενείς υπό την προστασία του ΙΣΑ

Από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενίσχυσε την υγειονομική περίθαλψη των σεισμόπληκτων του νησιού με 4 μέλη της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης που σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα εξειδικευμένης υποστήριξης και ιατρικής φροντίδας.

«Για τους επόμενους 6 μήνες, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσα από το Κοινωνικό του Φαρμακείο θα προμηθεύει τους ανασφάλιστους χρόνιους ασθενείς της Κεφαλονιάς με φάρμακα. Ηδη, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλληνίας, είναι έτοιμη και αναχωρεί τη Δευτέρα 19/2 η πρώτη αποστολή για 520 ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι.» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Τα 4 μέλη της Ιατρικής Ομάδας Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ επιστρέφουν σήμερα από το νησί, έχοντας καταγράψει όλες τις υγειονομικές ανάγκες των ανασφάλιστων ασθενών, τις οποίες το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής προτίθεται να καλύψει το μέγιστο βαθμό που μπορεί.

Παράλληλα, κοντά στους σεισμόπληκτους βρέθηκαν ο Μακαριωτάτος Αρχιεπισκοπος κκ Ιερώνυμος Β και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Δημτσας, από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ αποστέλλοντας παλέτες με εμφιαλωμένο νερό, κουβέρτες, και τρόφιμα που διανέμονται σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού σε οργανωμένα συσσίτια.

Εθελοντική εργασία από τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς

κλιμάκιο εργαζόμενων, με ειδικότητες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου κ.α. αναχώρησε σήμερα για το νησί και θα παραμείνει για μια εβδομάδα, έτσι ώστε να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στους πληγέντες από το σεισμό.

Εφόσον παρίσταται ανάγκη, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, θα αναχωρήσει και δεύτερο κλιμάκιο, αποτελούμενο από τις ίδιες ή και άλλες ειδικότητες που θα κριθεί, ότι είναι αναγκαίες για την παροχή βοήθειας.

"Πιστεύουμε, ότι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι τα δυνατότερα όπλα μας απέναντι στην οποιαδήποτε κρίση.

Το πιστεύουμε και το κάνουμε πράξη" τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς σταθερής τροχιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54