Nαυτεργατική κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 10:30πμ

Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα τα ναυτεργατικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και η επιτροπή ανέργων ναυτεργατών. Αρχικά θα πάρουν μέρος σε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ στον Πειραιά και μετά θα γίνει παρέμβαση στο ΓΕΝΕ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΝΕΡΓΩΝ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

"Συνάδελφοι ναυτεργάτες,

         Στην πρώτη ναυτιλία του κόσμου, πάνω από 15.000 ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία! Συγκυβέρνηση – Εφοπλιστές -  Ευρωπαϊκή Ένωση μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στο επίδομα. Οι δυσκολίες που φέρνει η ανεργία είναι τεράστιες. Μπορούμε όμως να περιμένουμε χωρίς να τους δείξουμε τη δύναμη μας;


Έχουμε καεί από την ανεργία και έχουμε βγάλει συμπεράσματα. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο ούτε χορταίνει, ούτε πιάνεται φίλος. Κυνηγάει το κέρδος και πατάει επί πτωμάτων.
           Καλούμε τους κήρυκες της «υγιούς επιχειρηματικότητας» να μας πουν ποιά είναι τα κριτήρια του «τίμιου» επιχειρηματία από τον «κακό»  επιχειρηματία;  Ας μας πουν για παράδειγμα τους «τίμιους» εφοπλιστές.


          Μήπως τους νόμους του κράτους δεν τηρούν όλοι οι επιχειρηματίες, και οι εφοπλιστές, και οι βιομήχανοι, γιατί οι νόμοι του κράτους έχουν φτιαχτεί και έχουν ψηφιστεί από εκπροσώπους τους και με τη στήριξη των επιχειρηματιών;


          Μήπως τους νόμους του κράτους δεν εφάρμοσαν οι εφοπλιστές των Τουριστικών πλοίων και συγκεκριμένα τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/92 της άρσης του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα και τα τουριστικά που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΝ, αποδεκατίζοντας χιλιάδες ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα από την κρουαζιέρα; Σήμερα δεν απασχολούν κανένα ναυτεργάτη, με ΣΣΕ και ασφάλιση.


          Μήπως τους νόμους του κράτους δεν επικαλούνται σήμερα οι Ακτοπλόοι εφοπλιστές, δηλαδή τον ευρωπαϊκό κανονισμό 3577/92 αλλά και το νόμο έκτρωμα 4078/2012 που ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ στις 12/9/2012, με βάση τη «Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας 2006 - MLC», όπου εφοπλιστές και ΥΝΑ ερμηνεύουν τη Διεθνή Σύμβαση για να καταργήσουν τις ΣΣΕ και να επιβάλλουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας;


          Μήπως τους νόμους του κράτους δεν τηρούν εκατοντάδες εφοπλιστικές εταιρίες, από το Πειραιά μέχρι την Βουλιαγμένη και την Κηφισιά, που αξιοποιώντας τον αποικιοκρατικό νόμο 2687/53 και τον όρο 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης, ενώ χρησιμοποιούν ανέξοδα μια πανάκριβη υποδομή και ρουφάνε το αίμα του Έλληνα φορολογούμενου, στα πλοία τους εργάζονται ένας ή δύο ή και κανένας ναυτεργάτης με συγκροτημένα δικαιώματα ενώ για τους υπόλοιπους, πάνω από 60.000 ναυτεργάτες ισχύει ο νόμος του διεθνούς δουλεμπορικού κυκλώματος με το οποίο συνεργάζονται στενά οι εφοπλιστές;
        Να γιατί οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου πολιτικές και συνδικαλιστικές είναι «νύχι-κρέας» με τους πλουτοκράτες και το πολιτικό τους σύστημα.

Τώρα δράση, για την ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

● Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης. ● Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, ν.2687/53 όρος 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης, του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, και του νόμου 4078/2012 που προωθούν την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία ● Να γίνει πράξη τώρα η δέσμευση του ΔΣ του ΓΕΝΕ να συγκεντρώνονται τα CREW LIST και να ναυτολογούνται άμεσα ναυτεργάτες όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις οργανικών συνθέσεων.
Να δώσουμε τη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, τους πλειστηριασμούς, την Παιδεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54