Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Την επόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί τελικά σε όλες τις Οργανώσεις Μελών η ψηφοφορία για την επιλογή του προσώπου που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιο δήμαρχο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.   

Με την ευκαιρία αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, με ανακοίνωσή του, ότι «τρεις μόλις μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, η κυβέρνηση επιδίδεται σε συνεχή πραξικοπήματα προκειμένου να περιορίσει την επερχόμενη βέβαιη καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών της:

·       μετέθεσε (παρανόμως και παρά την ρητή πρόβλεψη του «Καλλικράτη») την ημερομηνία των εκλογών

·       αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών που ζουν επί χρόνια στη χώρα μας και έχουν νόμιμο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι

·       συντηρεί επικοινωνιακά τη συζήτηση για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» καλλιεργώντας, μέχρι προχθές κιόλας, «σενάρια» για αλλαγές της τελευταίας στιγμής και παίζοντας με την αγωνία των κατοίκων της Κέρκυρας και των άλλων νησιών για την ανάγκη να σπάσει ο Δήμος! 

...Οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, και η Νομαρχιακή Επιτροπή, συζητούν και δρομολογούν τις διαδικασίες για μια ανατρεπτική και νικηφόρα παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νησιού μας» τονίζεται στην ανακοίνωση που καταλήγει: «Παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες, που μας υποχρέωσαν να μεταθέσουμε κατά μια εβδομάδα τον προγραμματισμό μας, προχωράμε δυναμικά, δημοκρατικά, με συστράτευση των μελών, των στελεχών, των υγιών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας». 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ  ΤΟ Δ.Σ

Συνεδριάζει αύριο (Δευτέρα), στις 6.30 το απόγευμα,  το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας με 64 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η  τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς και η συζήτηση περί των εξελίξεων στο θέμα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Νωρίτερα το σώμα θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση  μεμοναδικό θέμα την έγκριση της τροποποίησης της απογραφής έναρξης του Δήμου Κέρκυρας, σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 22-4/30-12-2013 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΛΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Επερώτηση στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης της Επτανησιακή Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης.

Ο κ. Καλούδης υποστηρίζει πως οι αντιπεριφερειάρχες Κεφαλονιάς εξεδίωξαν τους εθελοντές από το Ληξούρι και ζητά να μάθει τους λόγους για τους οποίους έγινε

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων θα λειτουργήσει το θεσμό του Ελεύθερου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για   πρωτοβουλία του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, η οποία αποσκοπεί στην περαιτέρω πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων και στην δυνατότητα προβληματισμού μέσω εκλαϊκευμένων διαλέξεων.

Κεντρικό θέμα  των φετινών μαθημάτων-διαλέξεων: «Η επιστήμη και η ορθόδοξη θεολογία και παράδοση».

Πρώτος ομιλητής θα είναι ο  Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος Βλάχος, εκτός των άλλων, διακεκριμένος συγγραφέας, λόγιος και επιστήμονας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Από την Αλ -χημεία στην Αλ -γονεία και τη Θεολογία».

Το πρώτο μάθημα θα γίνει αύριο (Δευτέρα), στις 7.00 το απόγευμα,  στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Στην Κέρκυρα ταξιδεύει για πρώτη φορά το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης - TiSFF» και φιλοξενείται στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, με δυο προβολές των επιλεγμένων καλύτερων ταινιών του (best of). Το TiSFF έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές εξαιτίας της ικανότητάς του να προβάλλει και να ξεχωρίζει δημιουργίες οι οποίες αργότερα διακρίθηκαν σε πολλά ξένα φεστιβάλ, ενώ τα "best of TiSFF" έχουν προβληθεί στα φεστιβάλ Λισσαβώνας, Πόρτο, Βελιγραδίου, Μπρίστολ, Αθηνών, Βαρκελώνης & Λος Άντζελες. Οι προβολές θα γίνουν την Τρίτη (18.2, στις 9.15 μ.μ.), με ελεύθερη είσοδο
  •  Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ φιλοξενεί το Q & A trio, το οποίο αποτελείται από τους Χρήστο Μπαλαούρα (κιθάρα), Αλέξη Δελή (μπάσο) και Δημήτρη Λειβαδιώτη (ντραμς) σε μία jazz βραδιά. Το trio θα παίξει κομμάτια γνωστών μουσικών της jazz όπως οι Pat Metheny, John Coltrane, Sonny Rollins κ.α. καθώς και θα παρουσιάσουν μερικές πρωτότυπες συνθέσεις.  Η συναυλία θα δοθεί την Τετάρτη (19.2), στις 9.30 μ.μ.
  • Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ., στη σειρά των εκδηλώσεων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών  για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, θα μιλήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Σολωμού (Μουράγια, Κέρκυρα), η κ. Φωτεινή Καρλάφτη - Μουρατίδη και ο κ. Σπυρίδων Μουρατίδης, με θέμα: «Το Δημοτολόγιο της Ένωσης. Πληθυσμός και οικονομία της πόλεως και των προαστίων της Κέρκυρας μετά την Ένωση».
  • Αποκριάτικες και επτανησιακές μελωδίες θα τραγουδήσει σε κεντρικά σημεία του Ιστορικού Κέντρου της πόλης το ανδρικό τμήμα της Χορωδίας Κερκύρας, την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου. Την εκδήλωση αυτή,  που θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα, η Χορωδία Κέρκυρας την αφιερώνει στην παραδοσιακή Κερκυραϊκή Αποκριά.
  • Η Αναγνωστική Εταιρεία διοργανώνει ομιλία του καθηγητή Ψυχανάλυσης και Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο McGillτου Μόντρεαλ (Καναδάς), κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, με θέμα: «Ψυχαναλυτικοί στοχασμοί γύρω από το Σολωμό». Η ομιλία   θα   πραγματοποιηθεί  στην  αίθουσα   εκδηλώσεων  της  Εταιρίας, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 8.00

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54