Kεφαλονιά: Αλληλεγγύη από τη Σάμο

Σε αποστολή βοήθειας προχώρησαν από κοινού το εργατικό κέντρο Σάμου και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΥ, προς τους πληγέντες της Κεφαλονιάς. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:


"Οι Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ ευχαριστούμε όλους τους Σαμιώτες, φορείς και σωματεία που βοήθησαν στη συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων, ως έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης στους πληγέντες της Κεφαλονιάς από το σεισμό.

Εκφράζουμε ακόμη μια φορά αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, αγρότες, στους μικρούς ΕΒΕ, στις γυναίκες και τη νεολαία της Κεφαλονιάς και θελήσαμε και έμπρακτα να το δείξουμε αυτό.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΕΚΚΙ) για την άμεση ανακούφιση των εργαζομένων και ανέργων, αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων των νησιών τους που πλήγησαν από το σεισμό. Εκφράζουμε στήριξη στις διεκδικήσεις του για μέτρα ανακούφισης και στήριξης, αλλά και για έργα με άξονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου της περιοχής.

Καταγγέλλουμε την επίθεση του υφυπουργού εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου σε βάρος του Προέδρου του Ε.Κ.Κ.Ι. Γιώργου Γαβρίλη, στον οποίο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας. Η επίθεση αυτή έγινε εξαιτίας της καταγγελίας του προέδρου για την μη αποδοχή της συνάντησης από τον υπουργό εργασίας Βρούτση, με το ΕΚΚΙ και την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, για να του θέσουν αιτήματα για του σεισμοπαθείς, όπως διεκδικήσεις για τις αποζημιώσεις, τη σεισμική θωράκιση και μέτρα για τους πληγέντες άνεργους, εποχικά απασχολουμενους και τους εργαζόμενους.
Με αυτή τους την στάση δείχνουν ακόμη μια φορά με πιο τρόπο το υπουργείο εργασίας και η κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους, το ταξικό κίνημα, και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του.

Η ανταπόκριση φορέων, σωματείων, συλλόγων, δύο δημοτικών σχολείων καθώς και πλήθους εργαζομένων και ανέργων του νησιού μας, βοήθησε στο να συγκεντρωθούν δύο παλέτες με πράγματα, τα οποία θα παραδοθούν τις επόμενες μέρες στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης μέσω της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Το ΕΚΣ και το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει με συγκέντρωση τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και χρημάτων, αυτήν την εβδομάδα εως και την Παρασκευή 20 Φλεβάρη, στο νησί της Ικαρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν σωματεία και επαγγελματικοί σύλλογοι που έδωσαν και δίνουν χρήματα τα οποία θα παραδοθούν, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, στο ΕΚΚΙ. Η συγκέντρωση χρημάτων θα συνεχιστεί και για τις επόμενες μέρες στο γραφείο του εργατικού Κέντρου Σάμου στο Βαθύ της Σάμου και για την Ικαρία κατόπιν επικοινωνίας.

Καλούμε όσα σωματεία, φορείς, συλλόγους και εργαζόμενους επιθυμούν να συμβάλουν οικονομικά να επικοινωνούν με το Ε.Κ.Σ. για τις επόμενες μέρες ή μπορούν να τα αποστέλλουν απευθείας στο λογαριασμό που έχει ανοίξει το Ε.Κ.Κ.Ι για την ενίσχυση των σεισμοπαθών, στον παρακάτω λογαριασμό:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΤΕ):    Αριθμ. Λογαριασμού : 315 / 296119 – 93
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
(ενίσχυση σεισμοπαθών κεφαλονιάς 2014)
IBAN : GR3501103150000031529611993


Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει ενιαία και μαζικά, από τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, να παλέψουν για μέτρα πρόληψης και προστασίας από τους σεισμούς, τις πλημμύρες, τις φωτιές κλπ, για έργα που να καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα άμεσης ανακούφισης των πληγέντων".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54