Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Παγκρήτιο συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα στο Ηράκλειο, οι αγρότες της Κρήτης. Μία μέρα μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, όπου υπήρξε και συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού, το ενδιαφέρον στρέφεται και πάλι στην Κρήτη. Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται προσυγκεντρώσεις σε όλο το νησί, προκειμένου στην συνέχεια όλοι οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες να βρεθούν στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, έξω από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ, όπου θα αποφασίσουν σε τι ενέργειες θα προβούν.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου κάνει λόγο για άδικη φορολόγηση των αγροτών, η οποία βάζει την ταφόπλακα στην αγροτική παραγωγή. Στην κινητοποίηση των αγροτών συμπαρίστανται με ανακοινώσεις τους, η Περιφέρεια Κρήτης, φορείς και δήμοι του νησιού.

Στην Ιεράπετρα, ο δήμος ως ένδειξη συμπαράστασης, αποφάσισε σήμερα να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του, εκτός από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις μονάδες “Βοήθεια στο Σπίτι”.



Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, αναβιώνει σήμερα η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε το Δεκέμβριο του 2012, με θύματα τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη.  Στο εδώλιο θα καθίσει ο ο οδηγός του μοιραίου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Νίκος Μυρωδιάς που σώθηκε από θαύμα και η οδηγός του άλλου οχήματος που ενεπλάκη στο τροχαίο. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.




Νεκρός εντοπίστηκε χθες, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, στην θαλάσσια περιοχή της Ελούντας, 28χρονος ψαροντουφεκάς, τον οποίο αναζητούσαν άνδρες του Λιμενικού από το μεσημέρι, όταν ειδοποιήθηκαν από συγγενικά του πρόσωπα για την εξαφάνισή του. Η σορός του άτυχου Μανόλη Κουνάλη, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.




Και τυπικά χθες το βράδυ, ο ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο έβαλε “λουκέτο”, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράδοσης-παραλαβής από τον διευθυντή του Νομαρχιακού Υποκαταστήματος, στην Περιφερειακή Διευθύντρια του Οργανισμού. Παρά την κινητοποίηση των τελευταίων ημερών, οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εφαρμόστηκαν και ιατρεία μαζί με τον εξοπλισμό, παραδόθηκαν στην αρμόδια επιτροπή. Γιατροί και προσωπικό τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα.




Παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες, για το ζήτημα που έχει προκύψει με το επίδομα τοκετού, μέλη των Ομάδων Γυναικών του νομού Ηρακλείου, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, του ΠΑΜΕ Υγείας και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού. Επισκέφθηκαν το ΙΚΑ Ηρακλείου, την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΠΥ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου κατέθεσαν υπόμνημα ζητώντας μεταξύ άλλων, την καταβολή του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.

Αύριο, οργανώνουν συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας.




Συνάντηση για την αντιμετώπιση της γρίπης, πραγματοποιείται αύριο στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Στην σύσκεψη θα συζητηθούν τα αποτελέσματα της επιτήρησης των λοιμώξεων από πολυανθετικά Gram αρνητικά μικρόβια στα νοσοκομεία της Κρήτης και θα προγραμματιστούν επισκέψεις του αρμοδίου κλιμακίου στα νοσοκομεία του νησιού.




Το σχολικό συγκρότημα του Καπετανάκειου στο Ηράκλειο, είναι ασφαλές, και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας, όπως επισημάνθηκε χθες από τους αρμοδίους, στη διάρκεια σύσκεψης, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Απαντήσεις στην ανησυχία των γονέων των μαθητών για την στατική επάρκεια του σχολείου, έδωσαν ο επιβλέπων μηχανικός με τον μελετητή και τους εκπροσώπους της επιβλέπουσας Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης.




Προβλήματα υδροδότησης ενδεχομένως θα παρουσιαστούν σήμερα, στις περιοχές Κατσαμπά και Καρτερού, στο Ηράκλειο, λόγω εργασιών μετατόπισης του τροφοδοτικού αγωγού των Μαλλίων. Από τη ΔΕΥΑΗ επισημαίνεται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των εργασιών το συντομότερο δυνατό και συνιστά στους δημότες να κάνουν ορθολογική χρήση του διαθέσιμου νερού.





Σε διακόσιες είκοσι οικογένειες θα διατεθούν σήμερα τρόφιμα τα οποία συγκεντρώθηκαν από τη Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου και την παράσταση που ανέβασαν με το έργο “Το Θεριό του Ταύρου”. Τα τρόφιμα αυτά διατέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και αυτό με τη σειρά του τα προσφέρει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο ευχαριστεί τη Θεατρική Ομάδα, επισημαίνοντας ότι “χαμένες έννοιες και αξίες όπως η ανθρώπινη αλληλεγγύη πρέπει να είναι προτεραιότητά μας”.





Μνημόσυνο, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους αστυνομικούς, τελούν το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί, στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου Ηρακλείου, η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου. Το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών.






Τσικνοπέμπτη σήμερα και ο δήμος Ηρακλείου, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει μικρούς και μεγάλους να περιδιαβαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης τραγουδώντας και χορεύοντας,  διοργανώνει πλούσιο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Καλλεργών, έξω από το Δημαρχείο, με πολύ μουσική και χορό ενώ θα παρουσιαστούν και οι στολές των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.



Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούν οι  ξεναγοί της Κρήτης, συμμετέχοντας στον αυριανό εορτασμό της “Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού”.

Αύριο, στις 10 το πρωί, το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης μαζί με το δήμο Μαλεβιζίου θα περιφράξουν μικρή έκταση της αμμουδιάς στην περιοχή της Αμουδάρας και θα τοποθετήσουν πινακίδα για την  προστασία του σπάνιου πια στην Κρήτη, κρίνου της θάλασσας που φύεται εκεί.

Το Σάββατο στις 10 το πρωί, οι ξεναγοί θα προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις στα αρχαιολογικά μουσεία Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, καθώς και στα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου.




Στη μια το μεσημέρι, θα γίνει στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο η βράβευση του παίκτη του ΟΦΗ Ντουντού, για το καλύτερο γκολ της 25ης αγωνιστικής. Τη βράβευση θα κάνει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΤ και επί σειρά ετών δημοσιογράφος Σώτος Παιδάκης.




Την ίδια ώρα τα προβλήματα στο ΟΦΗ δεν λείπουν. Χθες οι παίκτες της ομάδας απείχαν από την προπόνηση, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η Διοίκηση του ΟΦΗ δεν έχει τακτοποιήσει τις μεταξύ τους οικονομικές εκκρεμότητες. Μάλιστα συγκεντρώθηκαν στο Βαρδινογιάννειο και έθεσαν το θέμα στους διοικούντες της ΠΑΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54