Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ήπειρος: 62 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

Εξήντα δύο εκπαιδευτικοί από την Ήπειρο μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Οι καταστάσεις με τα 62 ονόματα έφτασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, που υπογράφει το σχετικό έγγραφο ζητά οι λίστες να έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι τη Δευτέρα, δηλαδή εντός του Σαββατοκύριακου και πριν τα μέτρα ψηφιστούν από την Βουλή.

Η αντίδραση της ΟΛΜΕ υπήρξε άμεση και κάνει λόγο για λίστες της ντροπής ενώ καυτηριάζει το γεγονός ότι υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφιση.


Ήπειρος: Συλλαλητήριο την Τετάρτη στη ΔΩΔΩΝΗ

Για τραγική κατάσταση κάνουν λόγο οι Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι καθώς η νέα οικονομική πολιτική που ασκείται από τη διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, έχει οδηγήσει τους περισσότερους απ' αυτούς σε αδιέξοδο.

Οι κτηνοτρόφοι εξετάζουν πλέον τις μορφές των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσουν, χωρίς να αποκλείεται και το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού.
Οι κτηνοτρόφοι  της Θεσπρωτίας πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής, στην Γλυκή, συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν. Την προσεχή Τετάρτη οι κτηνοτρόφοι έχουν δώσει ραντεβού στις 11:00 το πρωί  έξω από την Γαλακτοβιομηχανία. Εκεί θα αποφασίσουν και για πορεία στα Γιάννενα την ίδια ή άλλη μέρα καθώς και για όποιες άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Ιωάννινα: Πάνδημη η κηδεία του Ν. Μάντη

Πάνδημη έγινε χθες το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Περιβλέπτου, η κηδεία του πρώην Αντιδημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Μάντη. Ο πρώην Αντιδήμαρχος, ο οποίος πριν λίγους μήνες αποκάλυψε την υπεξαίρεση στο ταμείο του Δήμου, έβαλε τέλος στη ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, ο οποίος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής έδωσε υπόσχεση για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης υπεξαίρεσης και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν ψίθυρο και καμία σκιά για την εντιμότητα, την υπευθυνότητα και την εργατικότητα του Νίκου Μάντη, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κλειστά τα Δημαρχεία μέχρι την Τετάρτη

Διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη θα έχει σήμερα το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Οι δήμαρχοι θα θέσουν τις προτάσεις τους για το σχέδιο κινητικότητας, εν όψει της ψήφισής του στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε τριήμερο κλείσιμο των Δήμων (15 - 17 Ιουλίου) με εξαίρεση τις υπηρεσίες καθαριότητας και τις κοινωνικοπρονοιακές δομές. Εξ ολοκλήρου οι υπηρεσίες των Δήμων θα κλείσουν την Τρίτη 16 Ιουλίου, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας. Την Τρίτη, οι δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και θα επιδόσουν ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.

Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων στη συνεδρίαση της Παρασκευής έθεσε στη διάθεση του ΔΣ της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεών τους.

Ήπειρος: Εκδηλώσεις για τη γυναίκα της Πίνδου

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, θα τιμηθούν με εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Φούρκας, το Σάββατο, 20 Ιουλίου, στη Φούρκα.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» της Φούρκας. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία της Φούρκας που παραθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας.

Ηγουμενίτσα: 200 χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα στο λιμάνι

Συνελήφθη, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 29χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκε εντός του φορτίου, μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, την οποία είχε σκοπό να διοχετεύσει λάθρα στο εξωτερικό.

Από την καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων,  προκύπτει ότι ανέρχεται στα  198.440 πακέτα τσιγάρα,  διαφόρων επωνυμιών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54