Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 



Στους 29.009 ανήλθε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ στην Ήπειρο για τον μήνα Απρίλιο. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2014. 

- Τις διαδικασίες για την κατάθεση του φακέλου για τη διεκδίκηση της Πολιτστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών. Με κατά πλειοψηφία απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο στη χτεσινοβραδινή του συνεδρίαση θα προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με το Πνευματικό Κέντρο με προυπολογισμό 250 χιλ. ευρώ.

Τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου για τη διεκδίκηση του τίτλου «Ιωάννινα-Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» θα ζητήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα το πρωί. 

- Παρουσία του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Πρέβεζα η προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Ηπείρου και Ιονίων Νήσων της Νέας Δημοκρατίας.

- Για τις 8 Ιουλίου μετατέθηκε η δημοπράτηση το έργου της μελέτης κατασκευής του υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στον Μετσοβίτικο ποταμό. Αν το έργο ξεκινήσει το φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί τα τέλη του 2017.

- Με μικρά ηλεκτροκίνητα οχήματα ενισχύεται από τη νέα σχολική χρονιά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Αρταίων. Μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα από την επαναλειτουργία του Πάρκου 400 περίπου μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους, πραγματοποίησαν επισκέψεις.

- Ερώτηση για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη κατέθεσαν 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

- Επίκαιρη Ερώτηση για την επικινδυνότητα του εθνικού δικτύου Αντιρρίου – Ιωαννίνων και Αμφιλοχίας – Λευκάδας – Πρέβεζας, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης προς τους υπουργούς Οικονομίας και Τουρισμού. 

- Δύο χρόνια μετά το «μαύρο» η ΕΡΑ Ιωαννίνων ετοιμάζεται να γιορτάσει την επαναλειτουργία του ιστορικού σταθμού και καλεί φίλους και αλληλέγγυους να συναποφασίσουμε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 11ης Ιουνίου.

Ραντεβού σήμερα στις 8 το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ (πεζόδρομος Νικ. Παπαδοπούλου 2). 

- Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνουν Εργατικές Λέσχες της χώρας για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από θάνατο του Άρη Βελουχιώτη απευθύνουν η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στο δήμο Ιωαννιτών. Η εκδήλωση με τίτλο «70 χρόνια ασύλληπτος» πραγματοποιείται την Κυριακή, 7 Ιουνίου στις 11 το πρωί στη Μεσούντα της Άρτας. 

- Ως την Τρίτη, 9 Ιουνίου θα διαρκέσει η διαδικασία των αιτήσεων για τα θερινά προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ιωαννιτών.

- Πρεμιέρα αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Καμπέρειο για το φεστιβάλ «Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων» που διοργανώνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων. Το 9ο Δημοτικό Σχολείο ανεβάζει το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Οι δραπέτες στης σκακιέρας». Θα δοθούν άλλες εννέα παραστάσεις  έως τη Δευτέρα 29 Ιουνίου με την είσοδο για το κοινό να είναι ελεύθερη. 

- Εκδηλώσεις με τίτλο «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνουν αύριο οι εφορείες αρχαιοτήτων στην Ήπειρο σε συνεργασία με δήμους, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς φορείς και κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητες υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνονται στην Κορωνησία της Άρτας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, τον Αρχαιολογικό Χώρο Γιτάνων, τον αρχαιολογικό χώρο Ραγίου, τη Βίτσα και τον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας. 

- Το βιβλίο του Βασίλη Νιτσιάκου «Πεκλάρι, Κοινωνική Οικονομία Μικρής Κλίμακας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ισνάφι παρουσιάζεται την Κυριακή, 7 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κόνιτσας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04/06/2015 - 11:59