Ο Επενδυτής γνωρίζει ότι εκκρεμούν προσφυγές στο ΣΤΕ και εξώδικα;

Κέρκυρα: Προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ την ιδιωτικοποίηση «Ερημίτη» παρά τις αντιδράσεις

Το ΤΑΙΠΕΔ προχωράει την ιδιωτικοποίηση της περιοχής «Ερημίτη» στην Κέρκυρα, ενώ εκκρεμούν 3 προσφυγές στο ΣτΕ, ένα εξώδικο 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα ένα εξώδικο των επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων των Ιονίων. Άραγε η εταιρεία «N.C.H.CAPITAL Ιnc» που ενδιαφέρεται για την αγορά γνωρίζει τις λεπτομέρειες και τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων που συνεχίζονται; Στις 28 Φεβρουαρίου, επιδόθηκε Εξώδικη Πρόσκληση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., κοινοποιούμενη και προς την εταιρία «N.C.H.CAPITAL Ιnc».

Διαβάστε ακόμα : Στο ΣτΕ κάτοικοι της Κέρκυρας κατά ιδιωτικοποίησης του «Ερημίτη»

Η Εξώδικη Πρόσκληση είχε θέμα:

“Παράνομη, αντισυνταγματική, αντικείμενη στο Διεθνές Δίκαιο επιβλαβής για την Εθνική Οικονομία και επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια η παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία «N.C.H.CAPITAL Ιnc» του Οικοσυστήματος Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας”.

Επίσης εκκρεμούν στο ΣτΕ, τρεις Αιτήσεις Ακύρωσης που θα εκδικαστούν το Μάη και το Σεπτέμβρη του 2014.

Η πρώτη κατά του υπ. αρ. 60 από 8 Μαίου 2004 Π.Δ. «Τροποποίηση του Ναυτικού Οχυρού Αγίου Στεφάνου» η δεύτερη Αίτηση Ακύρωσης, είναι κατά της με αριθ. 236/20−6−2013 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακίνητο, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο αποτελούσε την απαγορευμένη Ζώνη του Ναυτικού Οχυρού Αγ. Στεφάνου και η τρίτη Αίτηση Ακύρωσης, είναι κατά του από 12-11-2013 Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο «Έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του δημοσίου ακινήτου με την ονομασία «Κασσιώπη Κέρκυρας»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07/03/2014 - 13:14