Ειδήσεις από την ΕΡΑ Αιγαίου

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών- συναυλία διαμαρτυρίας το βράδυ της Τρίτης

Με διαμαρτυρία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου συνεχίζουν από το πρωί τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, με αίτημα να μην αποσταλεί η λίστα με τους εκπαιδευτικούς που τίθονται σε διαθεσιμότητα.
Στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας και πορεία στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους εργαζόμενους στην τοπική Αυτοδιοίκηση που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
Για αύριο ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας, η συγκέντρωση θα γίνει στο πάρκο απέναντι από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στις 11.00 το πρωί ενώ το βράδυ της Τρίτης στις 9.00, η ΕΛΜΕ, μαζί με την Ένωση Γονέων διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο των 1ου ΕΠΑΛ - 1ης ΕΠΑΣ Χίου.

Kάλεσμα ΣΕΣΝΟΧ στην απεργία και με αιτήματα για την υγεία

Κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση και για το θέμα του Νομαρχιακού νοσοκομείου απηύθυνε η διοίκηση του ΣΕΣΝΟΧ, όπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.
Οι προτεινόμενες αλλαγές στον οργανισμό του Νοσοκομείου, φέρνει προ του κλεισίματος την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, όπου καταργούνται οι 3 από τις 4 οργανικές θέσεις. Με την αλλαγή αυτή δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ούτε για πρόσληψη επικουρικών γιατρών, όπως το ίδιο συμβαίνει με τη μονάδα του τεχνητού νεφρού, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Μαρής.
Σε ότι αφορά το Νοσηλευτικό προσωπικό, από τις 220 οργανικές θέσεις οι 95 είναι κενές, με κλινικές σαν την παθολογική να είναι στην πρωινή βάρδια 3 μόλις εργαζόμενοι.
Επίσης ενώ με τη νέα πτέρυγα το Νοσοκομείο έχει 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι νοσηλευτές είναι μόλις 5 αντί για 15 που θα έπρεπε να έχει για να λειτουργεί πλήρως.
Το σωματείο εργαζομένων στο Σκυλίτσειο κατήγγειλε επίσης τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση τομέων του νοσοκομείου, όπως τα μαγειρεία και το θυρωρείο, αλλά και τη μείωση του προϋπολογισμού που δημιουργεί προβλήματα στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών.
«Δεν φωνάζουμε για τις καρέκλες μας, αλλά για να καταλάβουν όλοι ότι το Νοσοκομείο είναι το τελευταίο κάστρο της υγείας στο νησί», τόνισαν οι εργαζόμενοι και επισημαίνοντας ότι αναγκάζονται πλέον να καλύπτουν και περιστατικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αντί να παρέχει το νοσοκομείο υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας με νοσηλεία- θεραπεία των ασθενών.

Απεργιακό κάλεσμα από το ΠΑΜΕ ΛΕΣΒΟΥ

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 16 του Ιούλη καλεί η Τοπική Γραμματεία Λέσβου του ΠΑΜΕ. Την ίδια ημέρα το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στην Πλατεία Σαπφούς στις 10:30 πμ.
Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί. Από τη μια ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και απ' την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ».

Χίος: κάλεσμα για κινητοποιήσεις Ατόμων με Αναπηρία κόντρα στις απολύσεις

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους απειλούμενους με απόλυση υπαλλήλους του Δήμου Χίου και συνολικά όλων των Δήμων της χώρας, σχολικούς φύλακες και δημοτικούς αστυνόμους, εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης, αλλά και στους απολυμένους της ΕΡΤ στέλνει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι περισσότεροι άνεργοι στις οικογένειες των ΑμεΑ θα σημάνει κυριολεκτική εξόντωση των αναπήρων, από τα στηρίγματά τους αλλά και ευθεία απειλή για την ίδια την υγεία των συγγενών τους.
Για αυτό καλεί «όλους ανεξαιρέτως να πάρουν μέρος στις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης 16/7.
Παράλληλα τοπικά τα Εργατικά Κέντρα, οι Σύλλογοι και τα Σωματεία ν' αναλάβουν πρωτοβουλίες συσπείρωσης των εργαζομένων, των απολυμένων, των απειλούμενων με απόλυση, των εργαζομένων χωρίς αμοιβή και ασφαλιστική κάλυψη, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, να ξεκινήσει αγώνας διαρκείας και αντίστασης στην καταστροφική και ολέθρια πολιτική που έχει στόχο, φανερό πια, να μην αφήσει τίποτα όρθιο».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54