ΠΑΣΟΚ Σάμου: «Στηρίζουμε τους μεταρρυθμιστές και όχι τους ανίκανους»


Eναντίον της κυβερνησης στην οποία όπως είναι γνωστό συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ, βάλλει με ανακοίνωση της η Ν.Ε. Σάμου του ΠΑΣΟΚ.

Σε μια πρωτοφανή, για τα τοπικά χρονικά, ανακοίνωση, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Σάμο κάνει λόγο για ανίκανους που δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης με συγκεκριμένα κρητήρια αξιολόγησης αλλά με μαζικές απολύσεις. Διαβάστε αναλυτικά:

«Πολλάκις, πολιτικά στελέχη από όλους τους χώρους δήλωσαν ότι είναι εναντίον των οριζόντιων απολύσεων. Ωστόσο, παρά τις έντονες αντιδράσεις η έλλειψη οργάνωσης και η αδυναμία αξιολόγησης οδηγεί σε αποφάσεις που δεν είναι μεταρρυθμιστικές και, ασφαλώς, δεν είναι πολιτική ανασυγκρότησης του Δημόσιου Τομέα.

Δεν είναι μεταρρύθμιση το να απολύεις συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ΑΕ, ενώ πολλοί απο αυτούς είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο ήταν στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ παρότι δεν την στήριξε μέχρι τέλους όπως θα έπρεπε να κάνει μία προοδευτική παράταξη.

Δεν είναι μεταρρύθμιση η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, πολλώ δε μάλλον η αποδόμηση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης όταν ακόμη και σήμερα το νέο Τεχνολογικό Λύκειο δεν έχει συγκεκριμένο προφίλ.

Αν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν σε θέση να αξιολογήσει όλο το προσωπικό στο Δημόσιο Τομεά, δεν θα υπήρχε ανάγκη για οριζόντια μέτρα, αλλά κάθε υπηρεσία του Δημοσίου θα είχε το δικό της μερίδιο στον αναγκαίο και απαραίτητο εξορθολογισμό του κράτους.

Οι απόφασεις αυτές δεν είναι μέρος μιας μεταρρυθμιστικής πολιτικής και γίνονται, κυριολεκτικά, τελευταία στιγμή, μόνο και μόνο για να καλύψουμε τα κριτήρια της επόμενης δόσης.

Κριτήρια τα οποία συμφωνήθηκαν καιρό πριν από την Τριμερή Κυβέρνηση αλλά δεν βρήκαν τόσους «επίορκους». Εμείς στηρίζουμε τους μεταρρυθμιστές και όχι τους ανίκανους».

Πηγή: http://www.samostimes.gr/portal2/politiki/22186-pasok-samou-stirizoume-tous-metarrythmistes-kai-oxi-tous-anikanous
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54