Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Κλειστά είναι και αύριο τα φαρμακεία και στην Κέρκυρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών για την ακολουθούμενη πολιτική φαρμάκου.
Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το αδιέξοδο στις συζητήσεις κυβέρνησης και δανειστών για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, το ποσοστό κέρδους του κλάδου και το ωράριο, ενώ ακανθώδες παραμένει και το θέμα των αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


Στο μεταξύ, τη συμπαράστασή του  στην απεργιακή κινητοποίηση των φαρμακοποιών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Για ακόμη μια φορά» αναφέρει «οι μεθοδευμένες αντικοινωνικές παρεμβάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης, καθ’ υπόδειξη της τρόικας, στον τομέα της υγείας, έχουν σκοπό να επιβαρύνουν περισσότερο τους πολίτες και να πλήξουν το ελληνικό φαρμακείο της γειτονιάς υπέρ των μεγάλων συμφερόντων».



ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Τ.Α.  ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Φ.Π.Α.


Συνελήφθησαν χθες (Κυριακή) το πρωί στην Κέρκυρα  τέσσερις ημεδαποί 54, 42, 49 και 44 ετών,  για μη απόδοση στο Δημόσιο Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.
Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων (που ήταν στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, μεταξύ αυτών και αιρετοί), καθώς και δύο ακόμη ημεδαπών, 27 και 50 ετών, που αναζητούνται,  εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (275.303,85) ευρώ,  με την ιδιότητα των μελών του διοικητικού συμβουλίου επιχείρησης της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας και συγκεκριμένα  του Οργανισμού Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν  σήμερα στον   Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και αφέθηκαν ελεύθεροι, ο ένας εξ αυτών με περιοριστικούς όρους.
Η επίμαχη περίοδος αφορά τη νομαρχιακή θητεία του Στέφανου Πουλημένου


 
Η ΛΑ.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Επίθεση στον Περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου,  εξαπέλυσε η περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, υποστηρίζοντας πως «αποδείχθηκε, για ακόμα μια φορά, μοχλός για την υπονόμευση των διεκδικήσεων των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς. Γράφοντας στα «παλαιότερα των υποδημάτων του» την  αντικειμενική αδυναμία των σεισμόπληκτων μαθητών, πριν απ’ όλα όσων είναι άστεγοι, όσων βιώνουν το φόβο σε βαθμό που να αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και φυσικά όσων δε διαθέτουν το χρήμα για ιδιαίτερα μαθήματα, έσπευσε να θέσει στον Υπουργό Παιδείας «αίτημα» να δοθούν πανελλαδικές εξετάσεις στη Γ΄ Λυκείου και να λειτουργήσει το σύστημα του νέου σχολείου, με την τράπεζα θεμάτων στην Α΄ Λυκείου».



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ


Εξιχνιάστηκαν από  το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων Κέρκυρας τρεις υποθέσεις διαρρήξεων εμπορικών επιχειρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, που διαπράχθηκαν το τελευταίο τριήμερο.
Οι  αστυνομικοί του Τμήματος Λευκιμμαίων   εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 25χρονο ημεδαπό , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, καθώς – σύμφωνα με τη δικογραφία – κατηγορείται για τη διάρρηξη  δυο επιχειρήσεων και την απόπειρα διάρρηξης μιας τρίτης.
 
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Αρχαιρεσίες για την ανάδειξης νέας διοίκησης και των υπολοίπων οργάνων του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα διεξαχθούν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 14, 15 και 16 Μαρτίου.
Όσοι θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για τη Διοίκηση και τα άλλα όργανα καλούνται  να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή αίτηση υποψηφιότητας κάθε μέρα  μέχρι και αύριο (Τρίτη), στα γραφεία του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ


Ενημερωτική συνάντηση υποψήφιων νέων γεωργών διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας αύριο (Τρίτη),  στις 10:00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ομιλητές από τη Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων Ιονίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.



ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Συνεδριάζει αύριο, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Στα θέματα που θα συζητήσει περιλαμβάνονται    η απευθείας παραχώρηση  με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών από το Δήμο   προς τρίτους και η  τροποποίηση της κανονιστικής Αποφάσεως «λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς» 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54