Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Την αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ Ηπείρου αποφάσισε ομόφωνα η Συνέλευση του ιδρύματος η οποία συνήλθε χθες Δευτέρα. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην έναρξη του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 και η μεγάλη έλλειψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου με την απαιτούμενη ποιότητα που αρμόζει σε ένα Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Η απόφαση περί αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος τελεί υπό την αίρεση της υπογραφής της σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) για την έγκριση της πρόσληψης Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που εκτελούσε το δρομολόγιο προς Αργυρόκαστρο. Η επίθεση έγινε κοντά στο Λαζαράτι, όπου άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα ορισμένες από αυτές να καταλήξουν στο παρμπρίζ του οχήματος κι άλλα στις τζαμαρίες και να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές. Κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.

Σειρά εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ιωαννίνων» θα πραγματοποιηθούν από τις 28 μέχρι τις 30 Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις γίνονται ύστερα από πρόταση και πρωτοβουλία του Πρέσβη του Καναδά κ. Robert Peck, καθώς ο Καναδάς προεδρεύει της Επιτροπής Διεθνούς Συμμαχίας για την Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος. Με αφορμή τη διοργάνωση αυτή, έδωσαν συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών. Οι κύριοι Νίκος Γκόλας, Βασίλης Χήτος και Στέφανος Ζέρβας, επεσήμαναν ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο γεγονός καθώς τιμάται η Εβραική Κοινότητα της πόλης και παράλληλα δίνει την αφορμή για μεγάλη τουριστική προβολή. Προσκεκλημένοι θα είναι και οι Επικεφαλής των υπολοίπων Πρεσβειών του 'Εν Ελλάδι Διαπιστευμένου σώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων - Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηπείρου και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κόνιτσας-Πραμάντων, Φιλιππιάδας, Φιλιατών και Αράχθου διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα: “Υδάτινα Οικοσυστήματα της Ηπείρου μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης”. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τρίτη 11/3/2014 από 17.00 έως 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.) Ν. Ζέρβα 28-30, Στοά Σάρκα, 2ος Όροφος.

Οπλοστάσιο εντόπισε η Αστυνομία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία κιβώτια με όπλα, τρία καλάσνικοφ, 18 εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, 130 φυσίγγια πιστολιού και 1.500 φυσίγγια για καλάσνικοφ, ενώ συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τρία άτομα που βρέθηκαν στο σημείο, ύστερα από διακριτική παρακολούθηση του χώρου. Από τις Αλβανικές αρχές πιθανολογείται ότι προορισμός του υλικού αυτού ήταν η Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54