Υπέρ των συμβασιούχων - Κατά του Καμίνη

Kριτική στο δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, ασκούν επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών, μετά τη δικαστική δικαίωση συμβασιούχων:

Δήλωση του Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Βασιλείου Καπερνάρου για την δικαστική απόφαση υπέρ των συμβασιούχων:
 «‘Οσο κι αν επιμένουν κάποιοι να διαφημίζουν τον κ.Καμίνη και το δήθεν οικονομικό συμμάζεμα που έκανε στον δήμο της Αθήνας, η αλήθεια θα τους διαψεύδει. Η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της περασμένης Δευτέρας που προβλέπει την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο κ.Καμίνης όχι μόνο δεν τακτοποίησε τα οικονομικά αλλά στέρησε από τον δήμο υπηρεσίες ανθρώπων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το συμμάζεμα δεν γίνεται με απολύσεις και αύξηση της ανεργίας, γίνεται με ορθή διαχείριση και ανάπτυξη, λέξη άγνωστη τόσο στον κ.Καμίνη όσο και σε προκατόχους του».


 
Δήλωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τη δικαστική απόφαση μονιμοποίησης των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων:
«Δικαιώνεται ο πολύχρονος αγώνας των συμβασιούχων του δήμου Αθήνας, οι οποίοι βρέθηκαν εκτός εργασίας από 30-6-2011, με την απόφαση επί της κύριας αγωγής που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την περασμένη Δευτέρα (10-3-2014). Το δικαστήριο καλεί τον δήμο να επαναπροσλάβει άμεσα τους εργαζόμενους.
 
Θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. Καμίνης δεν θα προχωρήσει σε αναστολή της απόφασης, σεβόμενος τα όσα έχει πει δημόσια, καθώς και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 17-1-2011, ότι οι συμβασιούχοι εκπληρώνουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
 




ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δήλωση Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας:


«Να γυρίσουν πίσω οι 78 απολυμένοι του Δήμου Αθήνας που δικαιώθηκαν στο Πρωτοδικείο.

Η απόφαση 758/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζει ότι 78 υπάλληλοι που απολύθηκαν από το Δήμο Αθήνας εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απαιτεί την επιστροφή στην εργασία.

Πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί άμεσα να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης πρέπει να φροντίσει για την άμεση επανένταξη τους στο Δήμο Αθήνας και να μην διανοηθεί να κατατρέξει τους υπαλλήλους αυτούς με εφέσεις και ασφαλιστικά μέτρα που θα παραπέμψουν στις καλένδες την επιστροφή τους, καταδικάζοντας στην ανεργία 78 οικογένειες.

Καμιά μνημονιακή δέσμευση δεν είναι πάνω από τις δουλειές, τις ζωές και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.

Αυτή τη βδομάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι δίνουν τη μάχη κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας με απεργίες και συλλαλητήρια. Είναι ώρα να ξηλώσουμε τις πολιτικές που έσπειραν τη ανεργία σε ενάμισι εκατομμύριο εργαζόμενους απολύοντας τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Οι μνημονιακοί Δήμαρχοι πρέπει να απολογηθούν διότι έδωσαν κάλυψη σε αυτή την άθλια πολιτική και ο Δήμαρχος Καμίνης πρωτοστάτησε. Κακλαμάνης και Σπηλιωτόπουλος ψήφισαν και στήριξαν τα Μνημόνια.

Είναι ώρα να γυρίσουν πίσω ΟΛΟΙ οι απολυμένοι με μισθούς με βάση τις συλλογικές συμβάσεις που κατάργησαν οι κυβερνήσεις με τα Μνημόνια της φτώχειας και της λιτότητας.»

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54