Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Δυο συγκεντρώσεις έγιναν σήμερα στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Στις 10.00 το πρωί έγινε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στο Μαράσλειο, και την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
 
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ
Κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει τονίζει ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής απαντώντας στις απολύσεις στο Δήμο. «Δεν μας ρώτησαν, δεν μας αξιολόγησαν, δεν ζητήθηκε καν η γνώμη μας για τη δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι αυθαίρετες και θα αντισταθούμε» κατέληξε ο κ. Τρεπεκλής, ο οποίος μεταβαίνει    και πάλι στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στη  διαδήλωση των δημάρχων για την καταψήφιση του νομοσχεδίου.


ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στον αγώνα των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση συμπαρίστανται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου,  και η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας.  
Η Περιφέρεια δηλώνει αντίθετη στην απαξίωση των θεσμών της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης είτε με πολιτικές περιορισμού των αρμοδιοτήτων και των πόρων που της αναλογούν είτε με πρακτικές μείωσης της δομής και της οργάνωσης των υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες των νησιών μας.
«Πιστεύουμε» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «πως η μείωση των δημόσιων δαπανών, μέσω κινητικότητας και απολύσεων υπαλλήλων, χωρίς αξιολόγηση των δομών και της αποτελεσματικότητας τους, στο όνομα της αναδιάρθρωσης της οικονομίας περιορίζει τις δυνατότητες άσκησης της αναπτυξιακής προοπτικής της Περιφέρειας μας και στερεί από τους πολίτες υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για την καθημερινή τους διαβίωση».

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση δήλωσε ο Ιατρικός Σύλλογος, προσθέτοντας ότι θα απεργήσει και στις 24 Ιουλίου για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.
Όπως τονίζουν οι γιατροί, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου  λαμβάνοντας υπόψη την αναγγελία διαθεσιμότητας 2.500 εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ καθώς επίσης και τις πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα νοσοκομεία της χώρας που κατάργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις συμπεραίνει πως οι κατ’ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις. Αυτές, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, θα αποβούν ολέθριες για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
 

Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης «ματώνει» κυριολεκτικά ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του κλάδου των εκπαιδευτικών, αυτό της επαγγελματικής εκπαίδευσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ καθηγητών του νομού Κέρκυρας.
Η ΔΑΚΕ προτίθεται να προχωρήσει στην κατάθεση παραιτήσεων των μελών της, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης σε όλους τους θιγόμενους συναδέλφους και διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα»


ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Άρχισαν χθες οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Όπως τονίζουν οι έμποροι, οι  εκπτώσεις θα είναι μεγάλες, προσδοκώντας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας των επιχειρήσεων τους.
Ο Κώστας Μουζακίτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, που ήταν χθες στην Αθήνα για την έκτακτη συνεδρίαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο, είπε το πρωί στην ΕΡΑ πως οι έμποροι σε όλη την Ελλάδα είναι αντίθετοι  με τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου για τις Κυριακές. Αμφισβητούν τα επιχειρήματα του Υπουργείου Ανάπτυξης και καλούν τους κ.κ. Χατζηδάκη και Σκορδά να παραιτηθούν. Τέλος, εκτιμούν  ότι - αν τελικά ψηφιστεί η σχετική διάταξη –   θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και θα εξαφανίσει τα μικρά και πολύ μικρά καταστήματα    


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο (από 5 έως και 15.07.2013) στην Κέρκυρα, ύστερα από την ενεργοποίηση των μεικτών κλιμακίων ελέγχων που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη της 4ης Ιουλίου  υπό τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστράτηγο Χρήστο Κονταρίδη.
Οι  έλεγχοι, που επικεντρώθηκαν κυρίως στην πόλη και στο λιμάνι της Κέρκυρας καθώς και στις τουριστικές περιοχές του νησιού, αφορούσαν την αντιμετώπιση της άγρας πελατών και της παραβατικότητας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, της ηχορύπανσης καθώς και της παράνομης διακίνησης προϊόντων παραεμπορίου μέσω του λιμανιού της Κέρκυρας.
Συνολικά ελέγχθηκαν 152 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 34 οχήματα όπου  βεβαιώθηκαν για :
•    ηχορύπανση 18 παραβάσεις και συνελήφθησαν 19 άτομα
•    άγρα πελατών 2 παραβάσεις και συνελήφθησαν 3 άτομα
•    παραεμπόριο 6 παραβάσεις και κατασχέθηκαν ποσότητες προϊόντων  παραεμπορίου
•    ανασφάλιστα εργαζόμενα άτομα 15 παραβάσεις
•    Επιπλέον,  βεβαιώθηκαν  ακόμη (21) παραβάσεις, για διάφορα αδικήματα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και συνελήφθησαν (16) άτομα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (2)
•    Συνελήφθη χθες το απόγευμα   στο Τρίκλινο Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 22χρονος ημεδαπός ρομά για δύο περιπτώσεις ζωοκλοπών που είχαν γίνει  την Κυριακή (14.07.2013) το μεσημέρι στο Λιβάδι Ρόπα και στους Καλαφατιώνες  
•    Χθες το βράδυ, συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης,  18χρονος υπήκοος Αλβανίας για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.



 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

•    Η παράσταση του έργου «Σ’ αγαπάω, αλλά …» των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου, θα δοθεί σήμερα στο Μον Ρεπό, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Πρωταγωνιστούν, Αλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Ιωσήφ Μαρινάκης
•    Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  συνεχίζει την εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με το πρόγραμμα «Μεγάλα μαγικά μαξιλάρια - 2η συνάντηση» για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 11:00-13:00 στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η   Ιωάννα Παγιατάκη.
•    Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει κι εφέτος, με την υποστήριξη της Ισραηλινής Πρεσβείας,  τη Θερινή Ακαδημία Βαθύχορδων (Corfu Deep Strings Academy), από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουλίου, στην Κέρκυρα. Η Θερινή Ακαδημία Βαθύχορδων αποτελεί τμήμα της Θερινής Ακαδημίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου που ξεκινάει φέτος τη δεύτερη δεκαετία λειτουργίας της. Η Ακαδημία Βαθυγχόρδων θα ολοκληρωθεί με συναυλία που θα δοθεί την Παρασκευή (19 του μηνός, στις 9.00 το βράδυ, στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, με ελεύθερη είσοδο. Νέοι εκτελεστές θα παρουσιάσουν τα κομμάτια που προετοίμασαν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων και υπόσχονται να δημιουργήσουν μια μαγική ατμόσφαιρα με τους μπάσους ήχους των οργάνων τους.
•    Τον Αλκίνοο Ιωαννίδη παρουσιάζει ο Επτά Τεχνών Τόπος την Τρίτη 23 Ιουλίου, στις  21.30, στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», Μον Ρεπό. Μαζί του ο εξαίρετος τσελίστας και πολυμουσικός Γιώργος Καλούδης.  Τη συναυλία ανοίγουν οι “nL Project”, ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα με βάση την Κέρκυρα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54