Έρευνα για «ύποπτα» φαξ με παραλήπτες κρατουμένους

Τον εξονυχιστικό έλεγχο όλων των φυλακών της χώρας, διέταξε η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Γκουτζιαμάνη , ύστερα από την …αποστολή δύο αμφιλεγόμενων φαξ, από γνωστό δικηγορικό γραφείο με παραλήπτες δύο κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας, ο ένας μάλιστα Έλληνας ισοβίτης.

 

Το ένα φαξ, εστάλη στον πρώτο εξάδελφο του Αλβανού πρωταγωνιστή της απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων Μαριάν Κόλλα ο οποίος σκοτώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο σε συμπλοκή με την Ελληνική Αστυνομία. Το άλλο φαξ είχε αποδέκτη Έλληνα ισοβίτη.

 

Στο φαξ, πάντα κατά τον Άρειο Πάγο, δίνονταν γραμμή στις φυλακές Κέρκυρας να εξεγερθούν με αφορμή την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό Φθιώτιδας. Το περιεχόμενο των φαξ, εντοπίστηκε να διακινείται από κρατούμενο σε κρατούμενο και στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς ωστόσο να καταγράφεται ο αποστολέας.

 

Στις φυλακές Πάτρας επίσης εντοπίστηκαν περιστατικά από κρατούμενους που έδιναν γραμμή σε συγκρατούμενούς τους να σταματήσουν κάθε εργασία.

 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εν όψει των επικείμενων διπλών εκλογών, μάλλον οργανώνονται σκηνικά αναταραχής στις φυλακές της χώρας με αιχμή τη δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

 

Στο ίδιο πλαίσιο μάλιστα εντάσσουν και την περσινή απόδραση των 11 αλλοδαπών από τις φυλακές Τρικάλων που στόχευε σε γενικευμένη εξέγερση και τις μεγαλύτερες δυνατές αποδράσεις βαρυποινιτών.

 

Ρεπορτάζ Θ. Βαρίκος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24/03/2014 - 22:33