«Ναι» έγινε το «όχι» του Ελεγκτικού προς το ΤΑΙΠΕΔ

To πράσινο φως για μίσθωση και πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑ.Ι.ΠΕΔ, άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο, ανατρέποντας με την τελευταία απόφασή του, πρόσφατη του ιδίου Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας.

Η απόφαση αφορά την πώληση και τη λειτουργική μίσθωση για 20 χρόνια 13 κτιρίων ΔΟΥ, 5 κτιρίων της Αστυνομίας και 5 κτιρίων των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας. Η επένδυση αποτιμάται στα 261 εκατομμύρια ευρώ, με πλειοδότριες εταιρείες του διαγωνισμού την «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, και την Γιούρομπανκ .

Η προηγούμενη απόφαση του Ζ κλιμακίου ανατράπηκε, από το έκτο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου προέδρευσε η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη. Κατά το σκεπτικό της απόφασης δεν υπάρχουν οι τέσσερις πλημμέλειες στην απορριφθείσα προηγουμένως σύμβαση, γιατί συμμετείχαν στο διαγωνισμό και συμβουλευτικές εταιρείες και οι διαγωνιζόμενοι επενδυτές ανήκουν και ελέγχονται από τον ίδιο όμιλο εταιρειών. Πέραν τούτου καταλήγει η απόφαση, το ΤΑ.Ι.ΠΕΔ, προστατεύει το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου.

Ρεπορτάζ Θόδωρος Βαρίκος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54