Eιδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Από αύριο σε κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Καρδίτσας

Από αύριο αναμένεται να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Καρδίτσας, με απεργία διαρκείας. Όπως επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί το νομοσχέδιο που συμφωνήθηκε τελευταία στιγμή με την Τρόικα φέρνει τέτοιες αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων που οδηγούν τον κλάδο στην καταστροφή και τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Καρδίτσας αναμένεται να προχωρήσει σε συνέλευση προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και να ρυθμίσει τα φαρμακεία ασφαλείας προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ασφαλισμένους.

Κοινή ανακοίνωση δασκάλων και καθηγητών

Με αφορμή τη χθεσινή εθνική επέτειο κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, στην οποία τονίζεται ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί μια γιορτινή ημέρα, έπειτα από τις πρώτες απολύσεις κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ μετά από 103 χρόνια. Όπως επισημαίνουν εκπαιδευτικοί μαζί με σχολικούς φύλακες πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας για να «συναντήσουν» τους χιλιάδες άλλους ανέργους, τους νέους ανθρώπους που μαραζώνουν κοιτώντας τα πτυχία τους, που κατάντησαν διαβατήρια για την ξενιτιά. Τα δε σχολεία μετατρέπονται ότι σε «κρυφά» αλλά σε κλειστά, με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι οι αγώνες τους θα συνεχιστούν όταν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές επιστρέψουν στα σχολεία τους. Για μια ζωή με δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία.

Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος της Καρδίτσας, αύριο, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του επιμελητηρίου Καρδίτσας. Εκτός από τον οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό των πεπραγμένων θα συζητηθούν διάφορα ζητήματα του κλάδου, όπως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί έμποροι με τον ΟΑΕΕ.

Συνεχίζεται το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Συνεχίζεται σήμερα το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, στην αίθουσα του δημοτικού κινηματοθεάτρου. Σήμερα θα διαγωνιστεί η Θεατρική Ένωση «Ανάδραση 13» του δήμου Κηφισίας με το έργο «Ο Σέντζας» του Παντελή Χορν, ενώ θα πραγματοποιηθεί τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Γιώργο Παπακώστα, με ομιλητή το φιλόλογο Παρμενίωνα Μπώλο.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54