Ειδήσεις από ΕΡΑ Ρόδου

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. 
Περισσότερες ειδήσεις, με συνεχή ενημέρωση, στην σελίδα της ΕΡΑ Ρόδου erarodou.blogspot.gr  και facebook.com/erarodos 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ
ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ. ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ
 
Στη απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας των Φαρμακοποιών συμμετέχουν  και τα Φαρμακεία του νομού μετά από απόφαση που πήρε η Γ. Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.
Σύμφωνα με  ανακοίνωση του Συλλόγου  στη προηγούμενη κινητοποίηση  ο Σύλλογος Δωδεκανήσου καθώς και άλλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα αρνήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό το στημένο, όπως το χαρακτήρισαν, έργο που γελοιοποιούσε το δικαίωμα στην απεργία. 
‘’Και δυστυχώς’’ υποστηρίζει ο Σύλλογος ’’επιβεβαιωθήκαμε’’.
 
 Λίγες μέρες πριν από  τη ψήφιση του Νομοσχεδίου οι αποφάσεις της Γενικής συνέλευσης του ΠΦΣ, που αποτελείται από όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, δεν περιλήφθηκαν στο Δελτίο Τύπου αλλά αντίθετα έγινε μεγάλη προσπάθεια επιβολής άλλων αποφάσεων που «θα παρθούν» σε μελλοντικό Δ.Σ παρακάμπτοντας και διαστρεβλώνοντας τη βούληση της Γενικής συνέλευσης.’’
 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου  τάσσεται υπέρ των αποφάσεων που με συντριπτική πλειοψηφία πάρθηκαν από όλους τους Συλλόγους και λέει:
ΝΑΙ στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου
ΝΑΙ στην παρακολούθηση εντός της Βουλής της όλης διαδικασίας
ΝΑΙ στην συγκέντρωση ΟΛΩΝ των Ελλήνων φαρμακοποιών έξω από την Βουλή
ΝΑΙ στην σταθερή διατιμημένη από το κράτος λιανική τιμή των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ. 
ΟΧΙ στην παραχώρηση των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ σε κανάλια εκτός φαρμακείου
ΟΧΙ στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φαρμακείου και της μετατροπής του από επιστημονικό σε καταναλωτικό χώρο
ΟΧΙ στην απαξίωση του Έλληνα φαρμακοποιού.
 
Θα συμμετέχει ενεργά σε όσες και όποιες κινητοποιήσεις χρειαστούν προκειμένου να μην καταδικαστεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ. Γιατί αποδέκτης της καταδίκης‘’ όπως τονίζει ‘’είμαστε όλοι μας ως πολίτες, ο ασφαλισμένος, ο ανασφάλιστος, ο Άνεργος’’.
 
Οι Δωδεκανήσιοι Φαρμακοποιοί, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι  θα μετατρέψουν τα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ σε ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ εναντίον όσων ψηφίσουν το νομοσχέδιο που εφαρμόζει την «έκθεση» του ΟΟΣΑ ενώ προτείνουν αναστολή της πίστωσης και καταγγελία της ισχύουσας σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και απόσυρση των καρτελών των εφημεριών την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου.
 
Διαβεβαιώνουν ακόμη ότι ο Πολιτικός Σχεδιασμός που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές και ετοιμάζεται να υλοποιήσει η συνεργαζόμενη κυβέρνηση καταστρατηγεί το θεμελιώδες δικαίωμα μας στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. και δεσμεύονται ότι μπροστά σε αυτή τη προσπάθεια των δοσίλογων και μνημονιακών υπηρετών θα δώσουν τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.
 
ΣΗΜΕΡΑ Η  ΗΜΕΡΙΔΑ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΡΟΔΟΥ 
 
Ημερίδα-Συγκέντρωση στην οποίαν έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών,  των επιχειρηματικών και παραγωγικών δυνάμεων και των πολιτικών κομμάτων. με παρόντα το  Πρόεδρο της ΟΣΥΠΑ  Βασίλη Αλεβιζόπουλο διοργανώνουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας και η δημοτική κοινότητα Παραδεισίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ακταίον.με αφορμή τη πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου.
 
Στόχος της ημερίδας στην οποία θα συμμετέχουν και άλλοι γνώστες του θέματος οι οποίοι θα ενημερώσουν  ως προς το τι συμβαίνει όχι μόνο σε τοπικό αλλά και εθνικό και διεθνές επίπεδο   είναι να γίνει κατανοητό 
1.    Κατά πόσο είναι συμφέρουσα μια «πώληση» του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου στα εκτιμώμενα ποσά, ορθά υπολογιζόμενων των αξιών των υποδομών και των εκμεταλλεύσεων; (όπως συνηθίζεται η τελική τιμή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ χαμηλότερη αυτής που αρχικά διαδίδεται •βλ. όλες τις τιμές ακινήτων που έχει πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ). 
 
2.   Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της πώλησης -παραχώρησης όπως θα καταδειχθεί- για την τοπική οικονομία. Ας σημειωθεί εδώ ότι  το 80% του τουρισμού διακινείται μέσω του αεροδρομίου, γεγονός που καθιστά όποιον το ελέγχει ρυθμιστή της οικονομικής ευημερίας του Τόπου. 
 
3.   Με δεδομένη την αύξηση των τελών χρήσης του Αερολιμένα από την ιδιωτικοποίηση, ποια θα είναι η ωφελιμότητα του εγχειρήματος της ιδιωτικοποίησης; 
 
4.  Ποιες δυνατότητες βιωσιμότητας υπάρχουν σε ένα μοντέλο παραχώρησης που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει καταφανώς αποδειχθεί μη βιώσιμο; Αποτελεί αλήθεια το ότι προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, το πλαίσιο παραχώρησης των αεροδρομίων του Αιγαίου θα οδηγήσει ξεκάθαρα τον μελλοντικό φορέα διαχείρισης σε δυο εναλλακτικές: 
   α) Κατακόρυφη αύξηση των τελών χρήσης προκειμένου να συντηρηθούν και τα μη κερδοφόρα Αεροδρόμια ή
   β) Μερική αύξηση των τελών χρήσης και κλείσιμο των υπολοίπων μη κερδοφόρων Αεροδρομίων. 
 
5.    Είναι δυνατόν ο νέος ιδιοκτήτης του Αεροδρομίου να λάβει τις επιχορηγήσεις που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο; 
 
‘’Μια τέτοια εξέλιξη –επισημαίνουν οι διοργανωτές στη πρόσκληση-δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο για αυτό εμείς οι πολίτες του Παραδεισίου και οι εργαζόμενοι του τοπικού συλλόγου ΥΠΑ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ στη συγκέντρωση. Επειδή η υπόθεση του αεροδρομίου επηρεάζει αναπόφευκτα όλες τις πτυχές του νησιωτικού μας βίου, θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αφιερώσει χρόνο να σκεφθεί ώστε να καταλάβει τα ζητήματα που προκύπτουν και να δράσει ανάλογα‘’
 
ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΡΟΔΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΔΕ
 
Τη Νότια Ρόδο ως περιοχή υψηλής προτεραιότητας επέλεξε ο τομέας Υγείας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, προκειμένου να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής ιατρικές υπηρεσίες και διάφορες εξετάσεις στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ. 
Η ομάδα των ιατρών θα παρευρεθεί στοΠεριφερειακό Ιατρείο Γενναδίου στις 11 το πρωί της  Κυριακής  30 Μαρτίου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ υπολογίζεται να παραβρεθούν 10 ιατροί 6 ειδικοτήτων τα ονόματα και οι ειδικότητες των οποίων θα αναρτηθούν στο χώρο του ιατρείου Γενναδίου  αύριο Παρασκευή 28 Μαρτίου.
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν θα προσέλθουν στο χώρο του ιατρείου όπου θα δοθεί σειρά προτεραιότητας. 
 
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΝΟΔΕ….’’ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΡΟΔΙΤΕΣ’’
 
Με κατάπληξη διαβάσαμε  την ανακοίνωση του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου για την επίσκεψη κλιμακίου γιατρών στη Νότια Ρόδο, προκειμένου να εξετάσει τους κατοίκους  υποστηρίζει η ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ  διερωτώμενη, για πόσο ακόμα θεωρεί η ΝΔ ότι μπορεί να υποτιμά την νοημοσύνη των συμπατριωτών μας όταν το Δημόσιο σύστημα Υγείας έχει διαλυθεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης? 
Οι Νοτιοροδίτες διαμαρτύρονται και ζητούν: 
-Μόνιμο ιατρικό προσωπικό των βασικών ειδικοτήτων στο ιατρείο Γενναδίου και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό. 
-Επαναφορά και εφαρμογή στην πράξη του ΦΕΚ που προέβλεπε πολυδύναμο ιατρείο (με εργαστήρια και ανάλογο προσωπικό) στο Γεννάδι, που κατήργησε η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. 
-24ωρη λειτουργία του ιατρείου Γενναδίου όλο το χρόνο 
-Το ΕΚΑΒ μόνιμα στο Γεννάδι -Μόνιμοι γιατροί στα ιατρεία της Απολακκιάς και της Κατταβιάς
Αντί αυτών η ΝΟΔΕ σε μια κίνηση εντυπωσιασμού αποφασίζει να στείλει για μια μέρα ένα κλιμάκιο γιατρών. 
 
Τα νησιά μας και τα χωριά μας, υπογραμμίζει Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανάγκη από ουσιαστικές και μόνιμες δημόσιες παροχές υγείας και όχι από πυροτεχνήματα. Η κυβέρνηση σας, δέσμια των συμφερόντων, δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα των Νοτιοροδιτών.
Η καλύτερη υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε σε αυτούς τους κατοίκους είναι να σταματήσετε να τους κοροϊδεύετε. 
 
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΟΥΣ 
 
Θετικά ανταποκρίθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Δένδιας, και ο Αρχηγός της ΕΛΛΑΣ στο αίτημα του βουλευτή Δωδεκανήσου, Μάνου Κόνσολα, για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα αεροδρόμια των νησιών της Δωδεκανήσου. 
Σύμφωνα με  σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή  της Ν. Δημοκρατίας, άμεσα ενισχύονται με προσωπικό, ενόψει και της θερινής περιόδου, τα αστυνομικά τμήματα στα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Λέρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Μεγίστης και Κάσου με μόνιμους αστυνομικούς αλλά και τριτοετείς δόκιμους από τη σχολή. 
 
ΣΤΗ ΡΟΔΟ  4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 
 
Τη Ρόδο θα επισκεφθεί στις 4 Απριλίου, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουτσούμπας, θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία την Παρασκευή 4 Απρίλη στις 8 μμ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. 
Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και συμπόρευσης, ώστε στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές  να υπάρξει δυναμική απάντηση των ενεργών πολιτών, στους σχεδιασμούς που γίνονται ερήμην και σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας. 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ 
 
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΣΕΠ,,’’ΚΩΣ ΕΥΦΡΑΙΝΕΙΝ’’
 
Στη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ με την απόδοση της υπεραξίας των εργαζομένων από τα κέρδη τους υπέρ του κοινωνικού συνόλου αναφέρθηκε στη τοποθέτηση του κατά τη χθεσινή εκδήλωση επαναλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο δήμαρχος Κω Κώστας Καίσερλης υπογραμμίζοντας ότι για αυτό το λόγο   οι Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις  "πολεμήθηκαν όσο τίποτα άλλο..." 
 
Την υποστήριξη της Βιβλιοθήκης αναλαμβάνει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Κως Ασπίς Ευφραίνειν» η οποία έχει  αναλάβει  την ευθύνη διαχείρισης της Αίγλης  από τον Ιούνιο του 2012 μετά από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
 
 Στους 19 μήνες της λειτουργίας της σύμφωνα με τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία που απεστάλησαν στο Υπουργείο Εργασίας απέδωσε στο Δήμο της Κω 27.589 και 16.000 ευρώ σε ρεύμα και νερά. Στο ΦΠΑ 40.511 ευρώ. Στους 137 ντόπιους προμηθευτές και συντηρητές 309.574 ευρώ και στις 17 γυναίκες εργαζόμενες 227.620 ευρώ. 
 
Ένα μέρος των κερδών της επιχείρησης αποδίδεται στην κοινωνία ως κοινωνικό μερίδιο στηρίζοντας την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ένα άλλο μέρος αποδίδεται στις άνεργες γυναίκες αφού αυτό θα επενδυθεί για την αύξηση των δραστηριοτήτων της και άρα της απασχόλησης νέων ανέργων. 
Στην εισήγηση του ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα χρέη  της ΑΙΓΛΗΣ ύψους 231.144 ε ,που παρέλαβε από τη προηγούμενη δημοτική αρχή το 2010.
 
‘’Το παράδειγμα της Αίγλης‘’ επεσήμανε ’’ακολουθεί η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση του Ορφέα λειτουργίας 19 μηνών, που απασχολεί 7 εργαζόμενους και που από χρέη 200.739 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 σήμερα με εκπληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις της ύψους 420.000 ευρώ επενδύει από τα κέρδη της για την αγορά μιας σύγχρονης μηχανής προβολής των ταινιών και των μηχανημάτων ήχου του καλοκαιρινού Ορφέα κόστους 60.000 ευρώ με σκοπό την ταυτόχρονη λειτουργία των δύο κινηματογράφων’’. 
 
Τέλος η Υπεύθυνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μ. Φάκκου αναφέρθηκε στο τρόπο λειτουργίας όπως και στην πρόσληψη δύο βιβλιοθηκονόμων μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ "Κως Ευφραίνειν" .
ψυχικής
Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ:  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ 
 
Με  συμπατριώτες της τόσο στην πόλη, όσο και στην Κέφαλο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει  η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη κατά τη παραμονή της στη Κω όπου παραβρέθηκε στις  εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. 
Η κ. Ιατρίδη επισκέφθηκε και το Ιπποκράτειο Μέλαθρο, για τα εγκαίνια του ειδικά διαμορφωμένου και εξοπλισμένου τμήματος του κτιρίου ως Ιατρείο του Ιπποκράτη.
 
’’Χαίρομαι ιδιαίτερα, που βρέθηκα αυτές τις μέρες στην Κω για να τιμήσουμε μαζί με τους συμπατριώτες μου, την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Χαίρομαι, ακόμη, γιατί και εδώ στην Κω, οι ακρίτες νησιώτες συνεχίζουμε τον αγώνα για να κρατήσουμε ζωντανά τα νησιά μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε.‘’ υπογράμμισε σε σχετική δήλωση η βουλευτίνα Δωδεκανήσου. 
 
ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ   Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ‘’ΟΡΑΜΑΤΟΣ’’
 
Την Κυριακή 30 Μαρτίου  ανοίγει τη προεκλογική περίοδο με συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Κοντινένταλ η παράταξη ΟΡΑΜΑ με επικεφαλής τον Κώστα Καίσερλη.
‘’Στόχος της συγκέντρωσης με κεντρικό ομιλητή το σημερινό δήμαρχο‘’, όπως αναφέρεται στη πρόσκληση, ’’είναι να μεταφερθεί  στην κοινωνία η πίστη των υποψηφίων, των στελεχών και των φίλων της παράταξης του Οράματος στην συνέχιση του μεγαλόπνοου έργου της θωράκισης και της αναζωογόνησης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του νησιού μας‘’.
 
ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ Η 1η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘’ΔΙΕΣΗ’’
 
Τη πρώτη της ανοιχτή  προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιεί το Σάββατο στη Κέφαλο στις 7  το απόγευμα, στο Πνευματικό κέντρο η  Κίνηση Πολιτών Κω ‘’Δίεση’’. 
 
‘’Ο καιρός της νίκης πλησιάζει, και η νίκη αυτή θα ανήκει σε όλους’’ αναφέρει η σχετική πρόσκληση καλώντας τους πολίτες να στείλουν από κοινού ένα μήνυμα ανατροπής ανασύνταξης και δημιουργίας.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 
 
Β! ΕΛΜΕ …. ‘’ΧΑΜΕΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ  ΔΕ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ’’
 
‘’Είναι πραγματικά προκλητικό μετά από τέσσερα χρόνια και ενώ οι μισθοί μας έχουν μετατραπεί σε επιδόματα και οι δαπάνες για την παιδεία  καταρρέουν, να συνεχίζουμε να ακούμε για το μισθολογικό κόστος!‘’ τονίζει  σε επιστολή της η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, απαντώντας στα έγγραφα της Β’θμιας Δ/νσης, αναφορικά με τις καταλήψεις στα σχολεία της Καλύμνου έγγραφο που κάνει  λόγο ’’για ζημίες που προκύπτουν λόγω του υψηλότερου μισθολογικού κόστους που θα συνοδεύει την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών!’’ 
 
Φυσικά, επισημαίνει η Β! ΕΛΜΕ αναφέρεται στο έγγραφο ότι αυτή η αναπλήρωση θα γίνει υπό προϋποθέσεις οι οποίες  αφορούν στην παράταση του διδακτικού έτους ή τη διεξαγωγή μαθημάτων τις μέρες του Πάσχα ανάλογα με τις ημέρες της κατάληψης.
‘’Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ’’διευκρινίζουν οι εκπαιδευτικοί, ‘’διότι όπως είναι γνωστό χαμένες διδακτικές ώρες δεν προκύπτουν μόνο από τις καταλήψεις αλλά και από τα κενά στα σχολεία που ορισμένα καλύφθηκαν, όπως κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα.’’
 
Αλήθεια –διερωτώνται οι καθηγητές -με αυτές τις χαμένες διδακτικές ώρες τι θα γίνει; Θα αναπληρωθούν και αν ναι με ποιον τρόπο; Μήπως θα μας υποχρεώσουν να κάνουμε μάθημα όλο το Πάσχα και όλο το καλοκαίρι; Και σε αυτή την περίπτωση τι έχουν να μας πουν για το μισθολογικό κόστος; 
 
Φυσικά είναι αυτονόητο ότι από τη μεριά μας δεν προτείνουμε ένα τέτοιο άδικο και αντιπαιδαγωγικό μέτρο ως αντίβαρο στην καταστροφική πολιτική που εξαιτίας της χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο. Απλώς θέλουμε να τονίσουμε την επιλεκτική ευαισθησία όσον αφορά στις χαμένες διδακτικές ώρες που ενεργοποιείται όλως τυχαίως κάθε φορά που υπάρχουν αγώνες.’’ καταλήγει η Β! ΕΛΜΕ, καλώντας τους συλλόγους διδασκόντων να σταθούν δίπλα σε όλα τα παιδιά και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή αυτών των απαράδεκτων διαχωρισμών.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΗ 
 
ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ
 
Στον ανακριτή θα οδηγηθεί  51χρονος ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη  προχθές  από αστυνομικούς του Τμήματος  Σύμης, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κλοπή αντικειμένων από οικία. 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε αναφορικά με την κλοπή, περιλαμβάνει ακόμη ένα 54χρονο ημεδαπό ο όποιος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος  το διάστημα από 17 έως 20 Ιανουαρίου αφαίρεσε από κατοικία αλλοδαπού διάφορα αντικείμενα αξίας περίπου 5.500 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια απέκρυψε σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, ενώ έναν κλεμμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή τον διέθεσε στον 54χρονο.
 
Ο κλεμμένος υπολογιστής, καθώς και τα υπόλοιπα αντικείμενα που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο.
Επιπλέον, στην αποθήκη του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 14,36 γραμμαρίων. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27/03/2014 - 10:00