Ειδήσεις από ΕΡΑ Καρδίτσας

 
Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καρδίτσας προς τους βουλευτές του νομού
 
Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί της Καρδίτσας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πρωτοφανή κοροϊδία, καθώς, όπως υποστηρίζουν φέρει ύπουλα και αιφνιδιαστικά το νομοσχέδιο που συμφώνησε με την Τρόικα, οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. 
 
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Καρδίτσας σε επιστολή του προς τους βουλευτές του νομού τους καλεί να μην το ψηφίσουν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Μην ενδίδετε στον εκβιασμό. Σταθείτε στο ύψος σας. Οι φαρμακοποιοί της Καρδίτσας δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτούς που θα παραδώσουν τα φαρμακεία στα μονοπωλιακά συμφέροντα και θα καταστρέψουν το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Η υγεία και το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα και δεν μπορούν να ακολουθούν τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς». 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας θα λειτουργούν φαρμακεία ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των πολιτών. 
 
Πρόγραμμα πρόληψης της ελονοσίας στο δήμο Σοφάδων
 
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης των κρουσμάτων ελονοσίας πρόκειται να υλοποιηθεί στο δήμο Σοφάδων το φετινό καλοκαίρι από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 
Το σχετικό πρόγραμμα αποφασίστηκε να εφαρμοστεί μετά την εμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας σε μετανάστες στην περιοχή του δήμου Σοφάδων τα τελευταία δύο χρόνια. 
Ειδικοί επιστήμονες επισκέφτηκαν χθες τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο και ζήτησαν τη συνδρομή του, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τη συμμετοχή δημάρχων. 
 
Φυσικό αέριο σε σχολικές μονάδες του δήμου Καρδίτσας
 
Τη σύνδεση σχολικών συγκροτημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το δίκτυο φυσικού αερίου προωθεί ο δήμος της Καρδίτσας, με στόχο τη μείωση του κόστους θέρμανσής τους και την εξοικονόμηση πόρων για άλλες ανάγκες των σχολείων. 
Από το δήμαρχο κ. Παπαλό υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή των εσωτερικών εγκαταστάσεων και την αντικατάσταση των καυστήρων.
 
Ο Αντώνης Κωνσταντέλλος υποψήφιος δήμαρχος στον Παλαμά
 
Ο Αντώνης Κωνσταντέλλος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Παλαμά και επί της ουσίας παίρνει τη θέση του Κώστα Πατσιαλή που εξεδήλωσε την επιθυμία του να μην συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Νέου Αγώνα, η απόφαση ελήφθη χθες βράδυ σε συγκέντρωση στελεχών που έλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία και η οποία έγινε αποδεκτή από την αυτοδιοικητική ομάδα του κ. Πατσιαλή. 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Πατσιαλής είχε δηλώσει παρών στις εκλογές, διαψεύδοντας τις περί του αντιθέτου φήμες.
 
Συζήτηση για το χρέος του Δήμου Καρδίτσας διοργανώνει η Καρ.Πό.Σ.
 
Δημόσια συζήτηση για το πρόβλημα χρέους στο Δήμο της Καρδίτσας, πραγματοποιεί η Δημοτική Κίνηση Καρ.Πό.Σ την Κυριακή 30 Μαρτίου, στις 11:00, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Βάιος Βαρελάς, θα θέσει το πολιτικό ζήτημα, αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται τη διαχείρισή του. 
Η Ομάδα Οικονομικών της Δημοτικής Κίνησης Καρ.Πό.Σ θα θέσει τα ζητήματα με βάση τα οικονομικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, με στόχο να ενημερώσει όλους τους δημότες. 
Η Ομάδα Νομικής Υποστήριξης θα εξηγήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν με τις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει ο Δήμος της Καρδίτσας με τις τράπεζες
 
Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας
 
Στην ετήσια Γενική Συνέλευση προχωρά ο Εμπορικός Σύλλογος της Καρδίτσας, σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του επιμελητηρίου Καρδίτσας. 
Εκτός από τον οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό των πεπραγμένων θα συζητηθούν διάφορα ζητήματα του κλάδου, όπως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί έμποροι με τον ΟΑΕΕ.
 
Εκδήλωση του ΚΚΕ για την εκπαίδευση
 
Το ΚΚΕ στην Καρδίτσα διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, στο Παυσίλυπο με θέμα « Η πολιτική της ΕΕ στην Εκπαίδευση οδηγεί στην ανεργία και την κακοπληρωμένη εργασία» Ομιλητές θα είναι, η Ελένη Κοτούπα, μέλος του γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και ο Θοδωρής Αναπλιώτης, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο Αστέρης Χαλάτσης, εκπαιδευτικός και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27/03/2014 - 09:43