Και νέο θύμα στο βωμό του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Μετά το θάνατο ενός εργαζομένου το περασμένο Σάββατο, οι αρχές της Βραζιλίας έδωσαν εντολή να διακοπούν οι εργασίες στις προσωρινές κερκίδες του σταδίου που θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αυτό το καλοκαίρι, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του σταδίου.
 

Το τραγικό γεγονός συνέβη στο γήπεδο της Κορίνθιανς, στη συνοικία Ιτακεράο της πόλης του Σάο Πάολο, όπου προβλέπεται να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα του Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στηΒραζιλία.
Οι αρχές του Σάο Πάολο απαίτησαν από την κατασκευάστρια εταιρεία Fast Engenharia να σταματήσει τις εργασίες και να προχωρήσει σε μία τεχνική ανάλυση του έργου, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης, αναφέρεται ότι μετά την ολοκλήρωση της ανάλυσης, θα προσδιοριστεί και η νέα προθεσμία για την παράδοση των προσωρινών κερκίδων.
Ο εργάτης Φάμπιο Χάμιλτον ντα Κρουζ πέθανε το περασμένο Σάββατο μετά από πτώση από ύψος 7,5 μέτρων, ενώ εργάζονται στη συναρμολόγηση των προσωρινών κερκίδων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συνολικά, επτά ακόμη εργαζόμενοι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στα έργα για την κατασκευή των γηπέδων που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Κανονικά, το στάδιο «Κορίνθιανς Αρένα» προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως η ημερομηνία παράδοσης καθυστέρησε μετά από άλλο θανατηφόρο ατύχημα το Νοέμβριο, όπου σκοτώθηκαν δύο εργάτες όταν κατέρρευσε ένας γερανός.
Από τότε, οι εργασίες εξελίχθηκαν με πολύ αργούς ρυθμούς και εκφράζεται έντονα η ανησυχία ότι η ασφάλεια έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο προκειμένου οι εργασίες να ολοκληρωθούν εγκαίρως.

 

Πηγή: Reuters

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01/04/2014 - 12:49