Ειδήσεις από το δικαστικό ρεπορτάζ

*Ποινική δίωξη  για απιστία  σε βαθμό

ό κακουργήματος,  με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του  Δημοσίου, άσκησαν σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ  κ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, οι βοηθοί  Εισαγγελείς διαφθοράς κ. Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης  Ελευθεριάνος .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο  διοικητής του ΙΚΑ, έδωσε .διπλή εντολή να αρθεί η κατάσχεση των λογαριασμών της  εταιρείας  Σούπερ Μάρκετ Χάρης Αρβανιτίδης, με αποτέλεσμα  να ζημιωθεί το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, κατά 18.250 εκατομμύρια  ευρώ. Την υπόθεση ερεύνησαν οι δύο Εισαγγελείς  και κατέληξαν, στο  συμπέρασμα πως ο κ. Σπυρόπουλος είχε  δώσει τη διπλή εντολή , ώστε να αρθεί η κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών των  λογαριασμών, της εταιρείας του κ. Αρβανιτίδη, που είχε επιβάλλει το ΙΚΑ Βέροιας.  Παρότι  δόθηκε στην εταιρεία  δικαίωμα  ρύθμισης των χρεών -εισφορών της,  η  εταιρεία εκμεταλλευόμενη την άρση της κατάσχεσης  από τις ενδιαφερόμενες τρεις ελληνικές τράπεζες , ανέσυρε τουλάχιστον 1.350 εκατομμύριο ευρώ  χωρίς να πληρώσει  τους μισθούς των εργαζομένων της, όπως υποσχέθηκε,  ενώ παράλληλα το ίδιο διάστημα έγιναν πολλές καταθέσεις και σε δικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τέλος  οι  Εισαγγελείς ζητούν από τον ανακριτή να διερευνήσει, και τυχόν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων  της εταιρείας, ως ηθικών αυτουργών στην απιστία  του Διοικητή του ΙΚΑ ,σε βάρος του Δημοσίου,  με ο,τι αυτό συνεπάγεται  νομικά και πραγματικά.

 

 

*Τελικά   το  Τριμελές  Εφετείο Πειραιά ύστερα από  .., 21 χρόνια , κατόρθωσε να  καταδικάσει το Δημήτρη Μελισσανίδη  σε πέντε χρόνια φυλάκιση , για τους εικονικούς εφοδιασμούς  και παράνομη διακίνηση  καυσίμων  στην εσωτερική αγορά, το χρονικό διάστημα 1993-1995.

Η  υπόθεση αφορούσε την εταιρεία πετρελαιοειδών «Πετρέλαια Αιγαίου¨»  στην οποία πρόεδρος ήταν ο Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος  ο Γιάννης  Καρράς.  Τα Πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στην εταιρεία είχε φθάσει με τις προσαυξήσεις στα 1Ο εκατομμυρίων ευρώ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54