Αντιφασιστική αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους στον όμιλο Intracom

Την αμέριστη αλληλεγγύη τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι της Intracom, προς την εκπαιδευτικό που στοχοποίησαν οι φασίστες. Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων:





"Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM καταγγέλλει την κατευθυνόμενη από φασίστες επιχειρούμενη στοχοποίηση της αντιφασίστριας Ντίνας Γκαρανέ, καθηγήτριας στο 39ο Γενικό Λύκειο Αθήνας για την αντιφασιστική της δράση.


Συγκεκριμένα, νεοναζί της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή επιχειρούν μια εμετική εκστρατεία μίσους και χυδαιολογίας από ιστοσελίδες που διαχειρίζονται και από το χουντικής έμπνευσης έντυπο «Στόχος» έβαλαν στο στόχαστρο την εκπαιδευτικό του 39ου Γενικού Λυκείου Αθήνας Ντίνα Γκαρανέ για την αντιφασιστική της τοποθέτηση και δραστηριότητα.
Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και κάτω από την έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος που προκάλεσε, έσπασε επιτέλους το απόστημα της εγκληματικής δράσης της Χ.Α., οπότε ξεκίνησαν διώξεις και προφυλακίσεις σε αρκετούς από τους ηγέτες της.

Παρά ταύτα οι θύλακες που παραμένουν ενεργοί, συνεχίζουν να προκαλούν κι ανάμεσα στα άλλα έχουν το θράσος να απαιτούν εισαγγελικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών με αντιφασιστική δράση, όταν η μόνη σχέση που επιδιώκει διαχρονικά η Χ.Α. με τα σχολεία είναι να τα μετατρέψουν σε ορμητήρια για φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις στις γειτονιές.
Με την ευκαιρία της 21 Μάρτη, στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού, σε πολλά σχολεία οι εκπαιδευτικοί, με απόφαση της ΟΛΜΕ και των κατά τόπους συλλόγων εκπαιδευτικών των σχολείων οργάνωσαν ενημερωτικές εκδηλώσεις κατά του φασισμού και του ρατσισμού, όπως και στο συγκεκριμένο Λύκειο με μεγάλη επιτυχία.


Οι εκπαιδευτικοί με τη δράση των συλλογικών τους οργάνων αντιπαλεύουν σθεναρά και δεν έχουν αφήσει κανένα περιθώριο στους νεοναζί να προκαλούν και να τρομοκρατούν μέσα στα σχολεία. Αυτά τα σχολεία, που δέχονται τη πρωτοφανή επίθεση διάλυσης της δημόσιας παιδείας, με τις απολύσεις-διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων, την διάλυση των ΕΠΑΛ. Οι φασίστες κάνουν πλάτη στην επίθεση της κυβέρνησης και στοχοποιούν τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα τους αντιφασίστες όπως η Ντίνα Γκαρανέ, σε συνθήκες που η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά έχει μεταβληθεί σε «κεφαλοκυνηγό» στο δημόσιο απολύοντας εργαζόμενους με διάφορες αφορμές, πραγματικές ή προσχηματικές.


Τα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 22 Μάρτη, στα οποία κάλεσε, στήριξε και συμμετείχε και το Σωματείο μας, έδειξαν ότι ο κόσμος θέλει να τελειώνουμε μια για πάντα με τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής και τα συναφή φασιστοειδή.
Καταδικάζουμε κι αυτή την φασιστική πρόκληση κατά της Ν. Γκαρανέ και υπερασπιζόμαστε τους εκπαιδευτικούς που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και πολεμάνε τον φασισμό. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τα σωματεία και τα συνδικάτα, τον κάθε γονιό και τον κάθε νέο να τοποθετηθούν αποφασιστικά απέναντι σ’ αυτήν και σε κάθε άλλη φασιστική πρόκληση".
 
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54