Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 3 Απριλίου 2014
 
 
Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
 
Το Σωματείο Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι Ν.Καρδίτσας προχωρά σε 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα και αύριο με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του συλλόγου. Στις 9 πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας όπου επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη.  Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Για επτά μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε εξαθλίωση αυτοί και οι οικογένειές τους. Ζητούν επίσης, τη διασφάλιση σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης, και τη συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος, με σύσταση οργανωμένων κοινωνικών υπηρεσιών σε όλους τους δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων. Τέλος, ζητούν την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
 
Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Αντώνης Κωνσταντέλλος
 
Ο Αντώνης Κωνσταντέλλος ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του για το δήμο Παλαμά. Στις 26 Μαρτίου, μετά από ομόφωνη απόφαση της δημοτικής ομάδας που διοικεί το δήμο Παλαμά και ανήκει στην παράταξη της ΝΔ, αποδέχθηκε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι τοπικοί παράγοντες με αυτοδιοικητική θητεία υπονόμευσαν την προσπάθεια και εξ αυτού του λόγου αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
 
Εκδηλώσεις πληροφόρησης για πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση
 
Η αναπτυξιακή σύμπραξη «Ερμής Θεσσαλίας» με Συντονιστή Εταίρο την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τους δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά διοργανώνουν εκδηλώσεις πληροφόρησης στο πλαίσιο του προγράμματος «τοπικό σχέδιο για την προώθηση της Απασχόλησης στη Θεσσαλία». Σήμερα εκδηλώσεις γίνονται στην Καρδίτσα και στο δήμο Μουζακίου και αύριο στο δήμο Σοφάδων και στον Παλαμά. Στόχος της παρέμβασης είναι η εργασιακή ένταξη 110 ωφελούμενων.
 
Σύσκεψη ενόψει της απεργίας της 9ης Απριλίου
 
Σύσκεψη των πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συλλόγων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα θα γίνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του εργατικού κέντρου. Θέμα της σύσκεψης είναι η καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης της 9ης Απριλίου
 
Συνελήφθη 32χρονος για διακίνηση κάνναβης
 
Ένας 32χρονος Καρδιτσιώτης συνελήφθη για διακίνηση κάνναβης. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννιά συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους περίπου 140 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκε και το ποσό των 1.750 ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/04/2014 - 10:19