Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Δεύτερη ημέρα απεργίας για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζουν την απεργιακή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διεκδικώντας τα δεδουλευμένα επτά μηνών και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος το οποίο στο νομό Καρδίτσας υλοποιείται 12 συνεχή χρόνια. Συνολικά απασχολούνται 54 άτομα, τα οποία εξυπηρετούν περίπου 1.500 ηλικιωμένους στην Καρδίτσα και σε απομακρυσμένους οικισμούς. Χθες οι εργαζόμενοι του προγράμματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και αμέσως μετά επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας.

 

«Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα»

 

Σε αγώνες κάλεσε τους εργαζόμενους της Καρδίτσας ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας στη διάρκεια σύσκεψης σωματείων που έγινε χθες ενόψει της Γενικής Απεργίας της 9ης του Απρίλη. «Λέμε όχι στη λιτότητα, την ανεργία, τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα», τόνισε ο κ. Καπράνας και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιπαλέψουν τις σκληρές και βάρβαρες πολιτικές.

 

Θεσμικά και οικονομικά προβλήματα απασχολούν τους αστυνομικούς

 

Θεσμικά και οικονομικά προβλήματα απασχολούν τους αστυνομικούς της Καρδίτσας, όπως αυτά διατυπώθηκαν στη γενική συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων που έγινε χθες παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Χρήστου Φωτόπουλου. «Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δε χωρούν εκπτώσεις και περικοπές» τόνισε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών Καρδίτσας κ. Άγγελος Μπουντούρης, και αναφέρθηκε αναλυτικά στα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του κλάδου.

 

Εκδήλωση με θέμα: Εθισμός στο διαδίκτυο

 

Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων με ομιλητή τον ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, διδάκτορα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Σιώμο, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί. Θέμα της, ο εθισμός στο διαδίκτυο και η σημασία της πρόληψης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το διευθυντή, το σύλλογο διδασκόντων και το σύλλογο γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Σοφάδων, στο πλαίσιο του προγράμματος «παιδί και διαδίκτυο» που υλοποιεί η ΣΤ’ τάξη του σχολείου.

 

Με προβλήματα σήμερα η ύδρευση στην Καρδίτσα λόγω εργασιών

 

Διακοπές νερού κατά διαστήματα θα σημειώνονται σήμερα στην Καρδίτσα λόγω αναγκαίων εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης, έπειτα από βλάβη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ οι διακοπές θα γίνονται από τις 8 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και από τις 10 το βράδυ ως τις 2 τα μεσάνυχτα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54