Ειδήσεις από ΕΡΑ Χανίων: Δυο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο

 

Χανιά και Ηράκλειο: Δυο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο

 

Νεκρή βρέθηκε χθες το απόγευμα μια 38χρονη γυναικά από τη Βουλγαρία στο χωριό Βρασκά στα Σφακιά.

Η προανάκριση των αστυνομικών αρχών, αποκλείει την εγκληματική ενέργεια και επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή Χανίων Σταμάτη Μπελιβάνη πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Η αυτόχειρ αρχικά προσπάθησε να κόψει τις φλέβες της με ένα μικρό μαχαίρι.

Όμως φαίνεται πως δεν τα κατάφερε και τότε πήρε ένα μεγαλύτερο μαχαίρι και το κάρφωσε στον λαιμό της.

Η 38χρονη, βρέθηκε νεκρή στο εξωτερικό αποχωρητήριο οικίας ηλικιωμένου ζεύγους στο οποίο εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Στο χωριό των Σφακίων διέμενε με την οικογένειά της.

 

Μια ακόμη τραγωδία διαδραματίστηκε το πρωί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Δειλινά Ηρακλείου

Ένας άντρας 35 - 40 ετών, βρέθηκε κρεμασμένος από τη μητέρα του.

Στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικές αρχές.

 

 

Χανιά: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή το Γιάννη Μηλιό

 

Για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει η Ελλάδα και για την άμεση κατάργηση των μνημονίων, μίλησε χθες το βράδυ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για της αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Γιάννης Μηλιός υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος.

 

Ο κ. Μηλιός στην ομιλία του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών, στην ανάγκη αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την ανάσχεση του νεοφιλελευθερισμού.

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα.

 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας σχετικά με τους μισθούς των εργαζομένων ο κ. Μηλιός είπε: «Οι περικοπές θα αποκατασταθούν σταδιακά ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω. Αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνο η αποκατάσταση των περικοπών. Το ζήτημα είναι η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού και οικονομικού μοντέλου. Για παράδειγμα, σήμερα υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι και ταυτόχρονα παραγωγικό δυναμικό που αργεί. Γιατί να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα να πάρουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και σε συνεργατική βάση να παράγουν νέο πλούτο;».

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές επίσης ο υποψήφιος Αντιπεριφεριάρχης Γιώργος Αγοράστακης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σαρρής και ο Βουλευτής Γιώργος Σταθάκης.

 

 

Χανιά: Ανησυχία στους κατοίκους από σεισμό

 

Αισθητός έγινε αργά χθες το βράδυ και στα Χανιά ο σεισμός των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρό 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας.

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο στα 110 χιλιόμετρα.

Λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολύ μεγάλη απόσταση, μέχρι και στα βόρεια παράλια της Κρήτης.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και οι κάτοικοι στα Χανιά που βγήκαν έξω από τα σπίτια τους, νομίζοντας ότι ο σεισμός είχε γίνει στη Κρήτη.

 

Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 50χρονου με μαγκούρες

 

Ένα νέο περιστατικό ξυλοδαρμού με μαγκούρες σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου.

 

Συγκεκριμένα, μέρα μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, δύο αδέλφια, κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, έβγαλαν τις μαγκούρες τους κι άρχισαν να χτυπούν έναν 50χρονο με καταγωγή από το χωριό, που διαμένει στο Ηράκλειο. Κι αυτό γιατί τους ζήτησε το λόγο, επειδή "μπήκε" το κοπάδι τους στα περιφραγμένα ελαιόδεντρα του.

 

Το νέο περιστατικό έρχεται να μας θυμίσει το δολοφονικό περιστατικό πριν δυο εβδομάδες που τέσσερις νεαροί χτύπησαν έως θανάτου με μαγκούρες έναν 51χρονο στη Μυσαρά επειδή τους έκανε παρατήρηση για επικίνδυνο τρόπο οδήγησης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54