Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Απεργία και συγκέντρωση την Τετάρτη

Να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, που έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Τους καλεί επίσης να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30 το πρωί, έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου στην οδό Αριστομένους.

Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου επισημαίνεται ότι το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, αλλά από αυτούς που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και φοροκλέπτουν ή φοροδιαφεύγουν και εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της.

 

Απεργιακή συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ

Να πάρουν μέρος στην απεργία της Τετάρτης καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και το ΠΑΜΕ. Καλεί επίσης τους απεργούς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση και την πορεία που οργανώνει στις 10:30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

 

Εκλογή νέου προέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θα συνεδριάσει την Τετάρτη, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 3 μετά το μεσημέρι.

 

Βουδούρης: Με την «Πελοπόννησο Πρώτα» στο δρόμο της ανάπτυξης

Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, «Πελοπόννησος Πρώτα», παρουσίασε χθες στην Τρίπολη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης. Ανοίγοντας τη συγκέντρωση ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι η «Πελοπόννησος Πρώτα» μπορεί να οδηγήσει την Περιφέρεια στο δρόμο της ανάπτυξης, της διαφάνειας και της συμμετοχής. «Μπορούμε να νικήσουμε, να πετύχουμε την ανατροπή και να γυρίσουμε σελίδα», σημείωσε ο κ. Βουδούρης. Αναφερόμενος στα γενικότερα πολιτικά ζητήματα ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κρίση που μαστίζει την Πελοπόννησο δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την συνολικότερη κρίση που πλήττει τη χώρα» και έφερε ως παράδειγμα το «Μπαλτάκος gate» μια σκοτεινή υπόθεση «που αναδεικνύει τις απίστευτες παθογένειες ενός σαθρού πολιτικού συστήματος. Στυλοβάτης αυτού του συστήματος επί 25 και πλέον χρόνια είναι και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Σε ποια άλλη Περιφέρεια της χώρας έχουν φύγει 5 στενοί συνεργάτες του περιφερειάρχη;. Πρέπει να καταλάβει ο κ. Τατούλης ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα αναγκαστεί να τις δώσει», σημείωσε ο κ. Τατούλης.

Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς και η υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης Αντωνία Γιαννούλη.

- Σήμερα στις 8 το βράδυ, ο κ. Βουδούρης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Σήμερα ο απολογισμός του Π. Τατούλη

«Το έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 2011 – 2014, απολογισμός και προοπτικές» είναι το γενικό θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Ομιλητής θα είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

 

Αποδοκιμασίες κατά Τατούλη για το σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη

Με έντονες αποδοκιμασίες οι κάτοικοι του Δήμου Οιχαλίας, υποδέχτηκαν χθες τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, που βρέθηκε στην περιοχή για της εκδηλώσεις της επετείου της γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας. Αιτία των αποδοκιμασιών ήταν η απόφαση της Περιφέρειας για τη λειτουργία στην περιοχή της Καλλιρρόης, εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων από την εταιρία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Με αποδοκιμασίες, για τον ίδιο λόγο, οι κάτοικοι υποδέχτηκαν το Σάββατο στον Μελιγαλά και τους αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Γιάννη Αργυράκη, σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι φορείς της περιοχής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

«Ναι» από το ΣτΕ, σε μεγάλο φωτοβολταϊκό σταθμό στη Μεγαλόπολη

«Πράσινο φως» στην κατασκευή και λειτουργία μεγάλου φωτοβολταϊκού σταθμού, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη Μεγαλόπολη, έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ εκδικάστηκε προσφυγή των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και ενός κατοίκου της περιοχής, με αίτημα την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων και των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους  ισχυρισμούς των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών.

 

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Α. Τάσσου

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου (Τάσσου Αλεβίζου) διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”. Ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε γεννηθεί στη Λευκοχώρα (Χάστεμι) Μεσσηνίας.

Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 19 Μαΐου. (Δευτέρα έως Παρασκευή 10 το πρωί έως 2 μετά το μεσημέρι και 6 έως 8 το βράδυ, Σάββατο και Κυριακή 10 το πρωί μέχρι 2 μετά το μεσημέρι. Τρίτη κλειστά).

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που παραχώρησε η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών "Α.Τάσσος".

 

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που οργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και θα δώσουν παραστάσεις 18 θεατρικές ομάδες μαθητών και φοιτητών από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Κίνα. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Απριλίου.

 

Συνεχίζει η «Θεατρική Διαδρομή»

Συνεχίζονται μέχρι τις 14 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι παραστάσεις της Θεατρικής Διαδρομής με το έργο του Πέτερ Βάις «Η καταδίωξη και η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά». Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κώστας Χαλκιάς και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί. Οι παραστάσεις αρχίζουν καθημερινά στις 9 το βράδυ.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη για την Καλαμάτα - Ισοπαλία για το Μεσσηνιακό

Τον Άρη Αιτωλικού υποδέχθηκε χθες το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Το Παιχνίδι έληξε με νίκη της τοπικής ομάδας με σκορ 3 – 1.

Ο Μεσσηνιακός υποδέχθηκε χθες στο γήπεδό του τον Παναρκαδικό. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν ισόπαλο με σκορ 2 – 2.

 

Αραιές νεφώσεις, τοπικά αυξημένες

Αραιές νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54