Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Τσίπρας: Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Αντώνης Σαμαράς

 

Την Καρδίτσα επισκέφτηκε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Παυσίλυπο και συζήτησε με τους παραγωγικούς, κοινωνικούς φορείς, τις συλλογικότητες και τα κινήματα του Νομού Καρδίτσας τα προβλήματά τους και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ομιλία του, εισαγωγικά, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού για τη υπόθεση Μπαλτάκου, χαρακτηρίζοντάς τον «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να έρχεται στη βουλή». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι προτίθεται να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες εάν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να δώσει εξηγήσεις. «Αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη βουλή ο κ Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση έχουμε τρεις κάλπες, αλλά μία επιλογή. Να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε πολιτική καταδίκη αυτής της πολιτικής, της κυβέρνησης που εφαρμόζει αυτή την πολιτική για να οδηγηθούμε σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ανατροπής αυτής της κυβέρνησης. Εμείς εκεί βάζουμε τον πήχη αυτής της αναμέτρησης». Να σημειωθεί ότι χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Μιχαλάκης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Στέλιος Αναστασόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας κ. Ηλίας Βαρελάς, ενώ παρούσα ήταν και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κ. Ηρώ Διώτη.

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις

 

Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνεται σήμερα από το εργατικό κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30, στην κεντρική πλατεία, στην οποία καλούν εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους να συμμετέχουν μαζικά. Την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση και το ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση αυτή συμμετέχουν και οι αγρότες. Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στα τρέχοντα προβλήματα των αγροτών, όπως η παρακράτηση χρημάτων από αγρότες που έχουν οφειλές, η έγκριση με το σταγονόμετρο αγροτικών δανείων, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των ποσών από το ΕΦΚ πετρελαίου, του προγράμματος νιτρορύπανσης, η μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε ορισμένους αγρότες. Παράλληλα ζητήθηκε η αποζημίωση στο 100% των αγροτών που επλήγησαν από την τελευταία χαλαζόπτωση, αλλά και να γίνουν δωρεάν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ.

 

Κοινή δήλωση Αντωνίου -  Μαλέτσικα για τις εκλογές στο δήμο λίμνης Πλαστήρα

 

Κοινή δήλωση για τις εκλογές στο δήμο Λίμνης Πλαστήρα έκαναν ο κ. Ηλίας Αντωνίου και ο κ. Θανάσης Μαλέτσικας. Γνωστοποιούν ότι στις επερχόμενες εκλογές θα διεκδικήσουν το δήμο, καταθέτοντας στην κρίση των δημοτών ένα δυναμικό ενιαίο ψηφοδέλτιο, πολυσυλλεκτικό και απαλλαγμένο, όπως αναφέρουν, από τις διάφορες καταστρεπτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

 

Ο Ηλίας Αντωνίου νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

 

Χθες το απόγευμα συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου Καρδίτσας προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο, μετά την παραίτηση του κ. Βύρωνα Παππά. Ο κ. Αντωνίου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και εξελέγη πρόεδρος με 12 ψήφους. Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς και τα μέλη που τον στήριζαν αποχώρησαν από τη διαδικασία. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η εκλογή των υπόλοιπων θέσεων της διοίκησης και θα ακολουθήσει η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2014.

 

Στο Δήμο Καρδίτσας μεταφέρεται το προσωπικό της ΔΗΚΕΚ

 

Τη μεταφορά του προσωπικού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρδίτσας, που εργάζεται με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, στο δήμο Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας. Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει τη λύση της ΔΗΚΕΚ και της ανάληψης των δραστηριοτήτων της από το δήμο, όμως δεν είχε λάβει απόφαση για μεταφορά του προσωπικού λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών που θέτουν περιορισμούς. Έπειτα από διευκρινήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, δόθηκε στο δήμο το χρονικό περιθώριο για τη μεταφορά και του προσωπικού. Αποφασίστηκε η σύσταση συνολικά 36 προσωρινών προσωποπαγών θέσεων ιδιωτικού δικαίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54